Vinn 150.000 for produktdesign

Designprisen er landets eneste bransjepris for produktdesign, og deles ut til designere som er nyskapende og kreative. Prisen lyses i år ut for tredje gang, og premiebeløpet har økt til 150 000 kroner.

designprisen_th.jpgPrisutdelerne, Institutt for produktdesign ved NTNU og Norske Industridesignere (NID), i samarbeid med SpareBank1 Midt-Norge, ønsker å vise fram et bredt bilde av norsk designkompetanse.

Søkere må være bosatt i Norge, og oppdragsgiver for produktet må være et norsk foretak. For å bli vurdert må bidraget enten ha en velbegrunnet markedsrelevans, eller ha gått i produksjon etter 1. januar 2007.

Søknadsfristen er 20. juni 2008.

Bidragene vurderes ut fra kreativitet og grad av nyskaping. Avhengig av hva som er relevant for hvert enkelt bidrag vil i tillegg ett eller flere av følgende kriterier vektlegges:

Holdbarhet

Juryen vil vurdere hvordan produktet bidrar til holdbare, langsiktige perspektiver. Særskilt viktig vil være produktets estetiske levetid, egnet materialitet og funksjonell hensiktsmessighet.

Forretningspotensiale

Juryen utgangspunkt er å oppmuntre til designdreven forretningsutvikling, og vil premiere bidrag som har et potensial norsk industri ikke har oppdaget.

Funksjon

Juryen vil legge vekt på designets samspill mellom funksjon, form og bruk av materialer.

Prisen blir utdelt på på Technoport Awards i Trondheim 22.oktober 2008.

Mer informasjon på NIDs hjemmesider.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *