Verdun Group vil deg ingenting godt

Her kommer en advarsel til deg som er nystartet frilanser og får en telefon fra en påståelig svenske fra Verdun Group, Panlegis Group eller Stron: De prøver å lure deg, og snakker ofte usant.

Nettet flommer over av advarsler mot de Malta-registrerte selskapene. Forretningsfilosofien deres er å selge NUF-firmaer med lovnader om å la deg som selvstendig næringsdrivende spare skatt, og prøve å trekke kredittkortet ditt selv om du ikke har akseptert kjøpet. Som bedriftseier har du ingen angrerett slik privatpersoner har. Dessuten trenger ikke selskapene følge norske lover, fordi de holder til i utlandet.

Oppdatering 6.8.2013: Ifølge en leser kan det se ut som Verdun har skiftet navn til Zenith Etablering. Ihvertfall har NUF-avdelingen som eier domenet adresse hos Verdun i Oslo.

Trekker kredittkortet

Det første de prøver å lure fra deg er kredittkortinformasjonen din. De sier gjerne at du først skal få lese avtalen og at de ikke trekker noe før den er signert. Men de trekker kortet likevel, og oppretter NUF-firmaet før du får gjort noe med det. Hvis du sperrer kortet vil de ta saken til inkasso.

NUF er et norsk utenlandskregistrert selskap, noe som er helt lovlig. Men når konsulentbyrået er så useriøst som Verdun Group og co., kan du ende opp med å brenne deg. Det er vanskelig å få kontakt med dem for å klage.

Frilansinfo.no snakket i august med en småbedrifteier som uten samtykke har fått kredittkortet sitt trukket av Verdun. Han klarte ikke å få kontakt med selskapet, ingen tok telefonen. Henvendelser på e-post ble ikke besvart. Likevel var selskapet frekt nok til å ringe ham opp for å selge flere produkter noen måneder seinere.

En leser på nettstedet Gründertanker.no skriver i kommentarfeltet:

Jeg spurte flere ganger om jeg hadde inngått en avtale, men de [Verdun Group] svarte nei. Plutselig var kontoen belastet og jeg fortvilet. Jeg trodde jeg faktisk måtte signere en avtale før den var gyldig… Jeg skrev en klage til dem da jeg ikke kom frem på telefon. Da tok det ikke så veldig lang tid før de ringte meg og sa at jeg beskyldte dem for å lyve… […] Avtale kunne ikke trekkes tilbake, firmaet i England opprettet og kontoen belastet, og fint lite å gjøre med det. Angrerett gjelder ikke ved slike inngåelser. Så jeg er 9000,- fattigere og itillegg skulle de ha 4000,- for å avslutte selskapet. Hold dere langt unna VERDUN GROUP!!!!!

Hun er ikke den eneste som advarer mot Verdun på denne siden.

Løgn 1: «Alle» har holdingsselskap

En av usannhetene Verdun Groups selgere farer med er at 90 prosent av alle norske NUF-eiere i tillegg har et holdingselskap. De prøver derfor å selge deg et holdingselskap i tillegg til ditt vanlige NUF. Prosentsummen har ikke hold i virkeligheten. Hos Firmahjelp.no, som er blant landets største registrarer av NUF, er det etter det Frilansinfo.no kjenner til bare rundt 10 prosent av kundene som har holdingselskap i tillegg til driftsselskapet.

Løgn 2: Du slipper skatt

I et ferskt opptak Frilansinfo sitter inne med (og som vi pga. lovverket ikke kan legge ut på nett) hevder en telefonselger fra Verdun Group hardnakket at du kan slippe helt unna å betale skatt hvis du bare skaffer deg et holdingsselskap. På direkte spørsmål bekrefter selgeren gjentatte ganger påstanden, og understreker at han har rett: Det er bare å flytte penger fra driftsselskapet til holdingselskapet, så unngår du skatt.

Dette er bare vas. Alle bedrifter i Norge må betale 28 prosent skatt på overskuddet. I tillegg er det 28 prosent utbytteskatt ved uttak av penger fra selskapet, uansett om det er fra et holdingsselskap eller et vanlig driftsselskap.

Oppdatering 11.12.2012: Les hele denne artikkelen om hvordan du sletter et NUF-selskap i England og i Norge. Legg merke til at det er et eget skjema som bør brukes dersom man har vært utsatt for svindel.

Foto: Faksimile fra Verduns nettsted

48 kommentarer

 • Takk for nyttig info. Har delt med våre følgere på Facebook og Twitter.

 • Oxana sier:

  Dette er helt sant! Registrerte nylig en firma og ble med en gang kontaktet av Verdun! Rett etter at jeg fikk sms fra Altinn. De prøvde å få tak i kortnummeret, men jeg sa at jeg ikke har en. Da ville de ringe meg igjen etter at jeg var i banken. Men jeg sa at jeg helst ringer tilbake selv, når jeg har anledning. Jeg vil ikke ha NUF, og har aldri bedt om det. De virker hyggelig og prøver å snakke deg inn i avtalen. Ikke tillatt dem å lure deg!

 • Takk for tilbakemeldingen Oxana. Nyttig å få førstehåndsinformasjon om hvordan selgerne opererer. At de er hyggelige gjør bare at de greier å lure ekstra mange.

 • Backmann sier:

  Hei!
  Jeg har også blitt kontaktet av dette møkkaselskapet, de prøvde også å lure meg til å gjøre om firmaet mitt til et LTD/NUF selskap, noe jeg nektet på, allikevel fikk de tak i kontoinformasjonen min og ribba kontoen UTEN mitt samtykke! Jeg går til politiet og anmelder forholdet i morgen, dette finner jeg meg ikke i!

 • Du bør ta kontakt med kortutsteder (bank el.l.) og høre om det er mulig å legge inn en protest på denne transaksjonen. Det er ihvertfall mulig hvis det er et kredittkort. Banken tilbakefører da pengene på kortet.

 • Backmann sier:

  Takk for tipset!

 • runar sier:

  hei.
  jeg har blitt lurt får 5000kr.. som mangen andre, eg har sperra visakorte å andmelt saken. Prøver å få slettet selkapet som er veldig vanskeligt. De sier de ska sende meg eit slettnings dokument som eg aldri får. Jeg har send inn mail men til ingen nytte. De kan vell ikke forlange noe mer nå? Jeg har fått en mail, hvor det sto at jeg skulle fylle ut diverse ting får å få eit org nr i Norge. Nå står vist firma’et mitt registrert i England? Har du/dere noen tips eller erfaringer?

 • Runar, send meg en e-post via kontaktskjemaet, så skal jeg hjelpe deg med det du spør om her. Husk å ikke bare sperre visakortet, men melde inn saken til banken din som en tvist. De vil da evt. kunne tilbakeføre summen.

 • Calu Carlos sier:

  Hei dere,

  Har opplevet akkurat det samme selv og er ganske fortvilet og forbanna. Hva om vi ved leilighet leverer felles politianmeldelse eller samler oss ved en evt. tvist. Sammen er vi sterkere!

 • andreas bjørnevald sier:

  Je gikk rett i fella med verdun group i går. Uten min samtykke tappa dem min konto for nestdn 5000kr. Je er så fortvila å hveit ette hva je ske gjøre. Noen som har noen tips til meg?

 • Kontakt bank/kortutsteder, sperr kortet og lever inn protest på kredittkorttrekket. Banken vil kunne hjelpe deg.

 • andreas bjørnevald sier:

  Tusen takk for svar. Kortet er sperra, men banken sier det at dem ette kan hente tilbake penga pga verdun dustene har reservert det beløpet som er trekt. Men får bare kjempe på!

 • Ole sier:

  Panlegis har fått gjennomgå i DK
  http://www.dr.dk/DR1/kontant/2012/01/10133152.htm

  I Kontant: Hajerne fra Malta (se gul boks i høyremarg) ble metodene deres avslørt og løgnene de serverer plukket grundig fra hverandre…

 • Håvard O Eriksen sier:

  Jeg opplevde akkurat det samme rett etter at jeg hadde registrert ENK-et mitt i 2007. De ringte meg opp og var ekstremt aggressive i forhold til å få meg til å skrive avtale. På selgeren hørtes det ut som de allerede var i gang med opprette foretaket mitt mens jeg snakket med ham. Heldigvis fikk jeg bare sagt «nei takk, jeg er ikke interessert og stopp prosessen her og nå» før det gikk videre. Men ja, de var ekstremt aggressive på telefonen. Jeg fikk også noen flere telefoner fra dem i etterkant, men da var jeg forberedt på det og fikk kuttet selgeren allerede i introtalen. Hold dere langt unna.

 • mirza sier:

  Hei
  Alle sammen
  Jeg er også en av dere som ble lurt 2999kr av (verdun)
  Hva må vi gjør for å få oss våre penge tilbake
  mvh
  Mirza

 • Hei Mirza, det er nok dessverre ikke så mye du kan gjøre, med mindre banken din vil ta saken opp med Visa/Mastercard. Ellers er alternativet å reise til Malta og saksøke Verdun Group Ltd. der.

 • mirza sier:

  Har none tips ?kreve penge tilbake
  Eller anmelder politi ?
  Takk alle samme

 • andreas bjørnevald sier:

  Vi får reise ned alle sammen, banke på døre til verdun å gi dem en omgang juling. Så reiser vi og saksøker disse svina!

 • Hilde sier:

  Men hvordan får de tak i kort- og kontoopplysninger om man ikke har gitt det til dem selv? Er det noen som deler ut slike fortrolige opplysninger, slik at kjeltringer bare kan gå og forsyne seg?

  Jeg har tenkt til å starte et enkeltmannsforetak, men vet ikke om jeg tør om det innebærer at tyver kan ribbe kontoen, uten at verken bank eller politi kan gjøre noe!

 • Oxana sier:

  De ringer deg og begynner å fortelle masse ting og blant annet spør deg om ditt kontonummer. Og hvis man ikke skjønner hvorfor de ber om det (fordi de ikke sier dette klart), gir man selv kortnummeret og alt. Og da mister man kontroll. De kan selvsagt ikke finne selv ditt kontoinformasjon, men de finner deg så snart du registrerer ENK, og så ringer de deg. Da er det bare å si Nei takk

 • Hilde sier:

  Men Helene forteller jo i en kommentar til en annen sak her, http://www.frilansinfo.no/slik-bloffer-verdun-til-seg-kredittkortinformasjonen-din#comment-10806 , at hun ikke har gitt fra seg noen informasjon til Verdun Group, har ikke hørt om dem før engang, men at de likevel hadde klart å få tilgang til kontoopplysningene hennes, og forsynt seg kraftig. Hun hadde, om jeg forstår kommentaren hennes rett, IKKE fått noen oppringing fra disse svindlerne på forhånd. Skummelt, er alt jeg kan si!

 • Tone sier:

  Noen som vet hvordan man sletter et NUF hos Verdun Group?? Uten at det koster noe?

 • Du kan ta hele operasjonen selv, men det må da fylles ut noen få dokumenter du kan finne ved å søke på Companies House i England. Du må også betale det det koster selv til Companies House. Det enkleste er nok å bruke feks Firmahjelp, se http://www.firmahjelp.no/avvikling-av-selskap/

 • Ola sier:

  Man kan tydeligvis ikke stole på noen lenger. Jeg var skeptisk da de ringte, men folkene jeg pratet med var så hyggelige og stilte spørsmål og lo og småpratet så jeg glemte meg selv til slutt, og ga kortdetaljene mine. Hvordan kan folk være så kyniske. Heldigvis har jeg sperret og dobbeltsperret kortet, fjernet alle pengene og pratet med politiet. forhåpentligvis kommer ingenting igjennom men dette her lover jo ikke akkurat godt.

 • E-post til Frilansinfo fra signaturen «Karin»:

  Etter verdun group fella jeg gikk på, stoler jeg på ingen.
  Dermed leste jeg på nettet og fant ut at det var flere som opplevde
  det samme som meg. På nettet fant jeg ut at man kunne selv sende inn
  papiret til companieshouse. Det gjorde jeg og ble oppringt av en fra
  companieshouse for å betale en avgift på 10 pund. Da jeg betalte,
  fikk jeg beskjed at selskapet mitt ville bli slettet etter tre
  mnd.Hendelsen skjedde i desember 2011.

  For ca tre – fire uker siden (begynnelsen av Juli 2012), ble jeg
  oppringt av en «selger» og fortalte meg at jeg fortsatt hadde
  selskapet registrert og at det ikke er slettet hos dem. Da ble jeg
  helt forvirret og irritert/forbannet. Jeg forklarte selgeren at jeg
  har slettet selskapet hos companieshouse I England. Da ble selgeren
  «nervøs i stemmen» og usikker og sa plustelig » ja, det kan nok
  stemme. Det tar visst litt tid før vi får inn papirene vet du. Men
  jeg ser det nå».

  Jeg er forvirret og bare helt ødelagt av dette tullet. Stoler ikke
  på hva de Verdun folka sier, og undrer om jeg har et selskap
  registert hos dem eller ikke.Holder det ikke med å slette selskapet i
  England hos companieshouse?
  Har ikke råd og tid til å havne i noe mer tull som jeg allerede er
  i. Jeg setter veldig stor pris på om jeg kunne bare få ett svar av
  dere hva jeg bør gjøre og om det jeg har gjort holder ? Jeg vil IKKE
  ha noe å gjøre med VERDUN GROUP!

  ****

  Vårt svar: Det er ikke hos Verdun du har selskap registrert. Hvis selskapet er registrert så er det i Companies house i England, samt i Foretaksregisteret i Norge. Hvis du har sletta selskapet i England selv, så kan du stole på at det ikke eksisterer lengre. Men kan det være at den som ringte deg fra Companies House egentlig var en ansatt i Verdun? Ikke godt å si hvem du betalte 10 pund til. Du kan selv søke opp LTD-et ditt her og se om det har status sletta. I tillegg må du sjekke http://www.brreg.no og se om NUF-avdelingen er sletta. Hvis den ikke er det må du få den slettet ved å kontakte Brønnøysund. Det er noen papirer man må sende inn per post. Vanligvis må du slette avdelingen i Norge først, og deretter i England. Sjekk med Brønnøysund hva du skal gjøre nå som firmaet i England (trolig) er blitt slettet først. Hvis Verdun krever penger fra deg bør du unngå å betale.

 • Dere må huske at verdun vil sende regninger vært år på det nuf selskapet dem har registrert og svindlet oss for. Jeg har en kamerat som har jobbet mye med slike saker og hjølpi følk mot verdun. Verdun er faktisk seriøst og stort, i utlandet altså og ikke for oss.. Men dem har ingen norsk inkasso etter hva je har blitt opplyst om, det vil si at dem sender regninger og puringer. Men til slutt vil det gå til oppløsning da dem ette vil drive veldedighet, verdun er idioter!! Et godt råd et også for dem som har slik en «smart phone» laster ned appen til 180, når dere får innkommende samtaler står det hvem som ringer, den fungerer greit for meg 🙂

 • Oksana sier:

  hei,
  jeg har samme problemmer med Verdun, pengene mine har jeg levert, men hva kan jeg gjøre med årsgebyr som kommer hvert år, og jeg fikk en telefon fra Firmaslett.no, de vil hjelpe meg å slette selskapet men det koster 2000. Jeg kommer ikke til å betale…Får jeg noen problemmer på sikt…Hva mener du?

 • Oksana, du kan selv slette LTD-et ditt i England, eller bruke en slette-tjeneste à la de som har kontaktet deg. Gjør du det selv kontakter du Companies House og betaler det de 10 pundene det koster å få det gjort. For å kunne slette filialen i Norge må du så vise til at firmaet er slettet i England, og at årsregnskap o.l. er levert inn og godkjent av Brønnøysund. Selve slettingen kan du gjøre via Altinn når alt er klart.

 • Marim sier:

  Hei! Idag ble jeg kontaktet av verdun group, som hevdet at de skulle ta seg av å gjøre om ENK til Ltd for han sa at de kunne hjelpe meg med å få tilbake på skatten og gjøre aaaalt så mye lettere. Han snakket om alt mulig og jeg ble svært forvirret. Jeg kom knapt til ordet heller. han satte meg over 2-3 ganger til «eksperter» hos dem.

  jeg opprettet nylig et ENK.

  Jeg gav selvfølgelig ut kontoinformasjon, og mastercard detaljer. han sa at årsavgiften (?) kosta 1990kr. Han sa IKKE noe om NUF eller at ei ny bedrift ville bli startet.

  Rett etter jeg hadde lagt på røret begynte mistankene å komme.. man skal jo ikke gi ut noe info over tlf.. så jeg sjekket tlfnret og firmanavnet på nettet, og fant ut at det var svindel hele greiene. Jeg ringte da brreg som bekreftet dette. Jeg dro deretter til banken og fikk sperret alle kontoer. Da jeg ikke hadde penger på den ene kontoen hadde de satt reservering av trekk på mastercardet. dette var satt til 4990kr!. DNB fikk fjernet reservasjonen og de har gitt meg lovord på at det ikke skal bli trukket noe fra mastercard eller annen konto. saken er også politianmeldt. Må jeg gjøre noe mer videre? takker for all hjelp du kan gi

  Mvh Marim!

 • Det høres ut som du har gjort det som trengs her, så lenge de ikke får pengene dine er det heller ikke noe mer de kan gjøre. De kan selvfølgelig prøve å trekke fra kontoen seinere, så du bør bare klippe dette mastercardet i biter og få deg ett med nytt kortnummer.

  Fint om du opplyser oss om hva politiet sier/sa da du anmeldte saken. Regner med de kjenner godt til svindlerne.

 • andreas B sier:

  Hei alle sammen. VIKTIG ADVARSEL!!!!
  Vil advare alle imot en bedrift som heter firmaslett.com Det er verdun sitt eget svindler firma, dem vil snakke stygt om verdun, si at du kan risikere 5000pund i bot ved og ikke betale til verdun osv. Pass dere for dem og ikke gå inn noen avtale med dem.
  Husk at verdun ikke har norsk innkasso, det vil si at dem ikke kan ta dere for utestående gjeld hos dem og etter 1år vil der uønskete firmaet hos verdun gå til avvikling.
  Råder dere også til og benytte dere av et firma som heter Komplettmedia ved sjef Anton hellberg, han har gitt meg utrolig god hjelp.

  Har også mere info om verdun.
  dem er nemelig i lyset for kripos etter det jeg har hørt, dem driver nemelig kriminelt i norge. Dem ikke mva pliktige og har ingen samarbeid med brønnøysund, noe det er krav om.

  Men viktigst!! VÆR OBS PÅ FIRMASLETT.COM!!!!

 • Tilfeldigvis skrev vi to daker om sletting av NUF siste uka, og spesifikt om Firmaslett. http://www.frilansinfo.no/malta-selskap-ringer-opp-norske-nuf-om-sletting

 • Jeg gikk i fella i desember 2011. De solgte meg et firma NUF. 4 dager senere ringte jeg og ville ikke ha det firmaet, men de insisterte på kjøpet og ville ikke refundere ca. 5000 kroner.
  Senere fant jeg ut at de har opprettet et firma i England og at de har gjort «regnskapsføring» for mitt «firma». Det fant jeg ut når de sendte meg en regning på regnskapet. Jeg klaget igjen og sa til dem at jeg ville ikke ha firmaet for det første og har ikke autorisert dem å føre regnskap for meg. Men det viser seg at de hører ikke på meg. De har nå sendt regningen til inkasso og jeg har klaget til inkasso SVEA FINANS. De sa de skulle sende meg en e-post. Er det noen som kan veilede meg hva skal jeg gjøre å bli kvitt den onde VERDUN?

 • Hei. Svea Finans vil høre på deg. De vet at dette er ren svindel. Verken Svea eller Verdun har lov til å kjøre en inkassosak mot deg hvis du har kommet med en skriftlig klage (innsigelse). Har du sendt en e-post til Verdun og en til Svea så er du altså godt sikret. Svea må nå ta deg til Forliksrådet hvis de vil ha betalt. Og det kommer de ikke til å gjøre, fordi de vet at Verdun taper der.

 • Lillan sier:

  Hei Jeg gikk i fella i 2011 og Verdun ok 4990 kr fra konton min. Etter politianmeldelse og klager på mail til Verdun og sperre kortet i banken fikk jeg tilbake pengene mine på konton. Verdun lovte å slette firmaet NUF i England å de skulle sende meg de papir som trengtes. Men det skjedde aldrig. Et år senare, alltså i 2012 på hösten ble jeg ringt opp av Firmaslett som fortalte meg at jeg fortsatt har aktivt selskap i England. Jeg kunde selv se dette på en nettside. Jeg gikk med på å få hjelp av firmaslett å betalte dem for å få selskapet sletta. Etter några månter fikk jeg se at statusen blitt til proposal to strike off. Og det har statusen varit lenge nå…. Igår kveld fikk jeg en inkassovarsel brev hjem i posten fra Svea Finans på 2800 kr , kreditir Verdun Legal… Dette er jo inget jeg vil betale. Kan noen hjelpe meg? Jeg har sikkert blitt lurt av firmaslett åxå? skal jeg kontakta svea finans? skal jeg ta og slette NUF selskapet i England eller har firmaslett gjort det? Kan noen snill hjelpe meg?

 • Lillan sier:

  Har ringt Svea Finans, hon skulle bara sende det tilbake til Verdun…. Men plutslig la hon på telefon…
  -Lillan

 • Hansson sier:

  Les kommentaren over din, der står det hva du skal gjøre. Ikke betal noen krav. Kom med en skriftlig innsigelse. Hvis du blir kalt inn til forliksrådet må du møte fram og forklare deg. Hvis du får inkassokrav etter at du har klaget kan du avvise dette fordi det er ugyldig og ulovlig. Høres ut som Svea Finans er av samme ulla som Verdun, forresten. Røvere. Limited-selskapet i England tar det minst tre måneder å få slettet. Hvis det ikke blir slettet ringer du til Companies House og hører hva som mangler, og hva som er status. Du kan slette det selv for 10 pund ved å lese denne artikkelen: http://www.frilansinfo.no/slik-sletter-du-ditt-nuf

 • Lillan sier:

  Tusen takk 🙂

 • Hansson sier:

  Jeg glemte å understreke at det er gratis å få slettet firmaer som er blitt etablert gjennom svindel. Siden du kan sende Companies House en kopi av anmeldelsen din til norsk politi, kan de helt sikkert hjelpe deg med å få firmaet slettet gratis. Se detaljer om dette i lenka i mitt forrige svar.

 • Ole sier:

  Hei, hvordan sletter jeg eget firma gjennom Companies House?

 • Fikk melding i dag kl 8,25 om at jeg starter et
  enkelspersonforetak fra Verdungroup ,å om å ta kontakt,dette syntes jeg var merklig ,for jeg har ikke fått beskje fra Brønnøys.om at det er i orden. derfor sjekket jeg firmaet ,å takk for det,når jeg nå leser disse komentarene.

 • Håkon sier:

  Samme her. Jeg fikk vite det av VerdunGroup før Altinn sendte meg mlding. Ca. 1,5 time før.

 • Dave sier:

  De er fortsatt aktive: Selv før jeg visste at min enkeltpersonforetak ble registrert Jeg har fått en phonecall, mandag morgen. Blablabla, ba jeg om å sende meg informasjon hjemme, slik at jeg kan lese det når jeg har tid … Mailing er ikke mulig så jeg ga min EMailadress …
  Jeg husket advarselen fra registreringen om annonser etter registreringsprosessen … så jeg sjekket dette «Selskapet» og fant ingenting bra.

 • Jone sier:

  Dette er det verste jeg har vært utsatt for når det gjelder svindel.
  Ble lurt inn i dette i des 2012.
  De holder fortsatt på og sende meg faktura selv om jeg avsluttet firmaene med eget reinskapsselskap i 2013 både i norge og Engeland.

 • Hei,
  Nå har min sønn vært utsatt for dette. Han sier at han trodde han «måtte» svare på disse spørsmålene, etter at han hadde opprettet enkeltmansforetak. Nå er kontoen tømt, han har sperret kortet, vi skjelver alle sammen og venter at inkassoebrevene kommer. Han er ung og uerfarn, og angrer veldig. Men hvordan kan han komme seg ut av denne avtalen? Han har llerede sletter foretaket. Er ganske i tvil….hvor kan man sende et klage til?

5 Trackbacks

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *