Unge designtalenter søkes

Er du under utdanning eller nylig uteksaminert fra en designhøyskole i Norge eller utlandet? Jobber du med design som kan bidra til å bedre samfunnet? Da bør du søke på Unge Talenter 2010.

ungetalenter

Vinneren av åpen klasse i Unge Talenter 2009 ble Lars Marcus Vedeler for konseptet «Godless». Ideen om kjøtt dyrket av stamceller ble presentert med fokus på design. Foto: Lars Marcus Vedeler

Unge Talenter er Norsk Designråds utmerkelse for designstudenter og designere som avsluttet studiene for mindre enn tre år siden. Premiene er på til sammen 90 000 kroner.

Konkurransen juryeres i to kategorier. I åpen klasse legger juryen vekt på fremtidsrettet, nytenkende og gjennomarbeidede idéer/løsninger. Bidraget skal på en unik måte bidra til å bedre samfunnet eller gi merverdi gjennom f.eks. et helt nytt formspråk, nytt bruksområde, en ny løsning på et kjent problem, anvendelse av ny teknologi, nye materialer, ny kommunikasjonsform, ny målgruppe, eller det kan være et system som vil få en ny innvirkning på din og min hverdag.

Produktet eller løsningen må ha tatt hensyn til prinsippene for øko-design, som er definert på nettstedet Grip.no.

Søknadsfristen er 14. oktober 2009.

Vinnerne og de beste bidragene i konkurransen offentliggjøres på Designdagen, 10. mars neste år.

Designrådet lover vinnerne bred oppmerksomhet i pressen, i tillegg til en presentasjon i Designboken 2010, i et eget Unge Talenter-hefte, og på Designrådets nettsider.

Her finner du eksempler på tidligere års vinnere.

Søknadsprosessen starter du her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *