Pris og nominasjoner til frilansfotografer

Frilanserne Simen Grytøyr og Anne-Stine Johnsbråten er nominert til World Press Photo Masterclass, mens Odd Mehus fikk pris i Picture of the Year-konkurransen.

Bildet Odd Mehus tok av en oljetilgriset sjøfugl etter Server-forliset utenfor Fedje i januar 2007 vant «Award of Excellence» i kategorien «General News and Reporting.» Mehus er mangeårig frilanser med Bergens Tidende som hovedoppdragsgiver.

© Odd Mehus
«Dead Seagull» av Odd Mehus. Bildet er tatt på øya Hernar noen kilometer fra stedet der «Server» forliste. Gjengitt med tillatelse fra fotografen.

Simen Grytøyr er en av de to nominerte fra Norge til det prestisjetunge masterclass-seminaret for unge fotojournalister. 21-åringen er for tiden i Kosovo for å dekke landets første dager som selvstendig stat. Han er student ved fotojournalistutdanningen ved Høgskolen i Oslo, og er frilanser for VG.

Den andre nominerte, Anne-Stine Johnsbråten, gikk ut av fotojournalistutdanningen i fjor og har siden jobbet som fotograf.

Siste runde gjenstår før de nominerte får vite om de er blant de 12 som får delta på det ukeslange seminaret. Tradisjonen tro avsluttes seminaret med en utstilling av de unge talentenes arbeider. Det endelige uttaket gjøres på bakgrunn av en innsendt portfolio, mens de 12 som blir tatt ut må forberede seg ved å gjennomføre et omfattende fotoprosjekt over et gitt tema.

 

Kilde: Pressefotografenes Klubb og Joop Swart Masterclass

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *