Timepriskalkulatoren for frilansere er blitt interaktiv

I dag lanserer vi en interaktiv nettversjon av timepriskalkulatoren som tidligere bare eksisterte som regneark. Prøv den og finn ut hvor mye du er verdt!

Flere tusen har lastet ned den gamle timepriskalkulatoren fra Dokumentbanken. Derfor fant vi ut at vi skulle gjøre den litt mer tiltalende og brukervennlig. Fra i dag erstattes den gamle versjonen derfor med en flunkende ny online-versjon.

Prøv den her!

Fyller du inn dine egne tall oppdateres alle summene i de gule feltene automatisk. Når du er fornøyd kan du sende skjemaet til deg selv som en lenke på e-post. Tallene lagres da i databasen og kan hentes fram når du vil, for eksempel neste gang du har oversikt over hvor mye du hadde i totale firmautgifter det siste året.

Veiledende pris

Husk at timeprisen du får ut bare er veiledende. Den forutsetter blant annet at du jobber absolutt alle dagene du har definert som arbeidsdager. I praksis er det sjelden det blir slik. Man aner jo ikke om man har oppdrag hver eneste dag hele året, og ofte skjer det uforutsette ting som gjør at man bruker noen ekstra dager på administrasjon eller annet ikke-fakturerbart arbeid. Og plutselig får du høyere (eller lavere) utgifter i foretaket ditt i løpet av året. Også da endres den timeprisen din.

Lek litt med tallene i feltene så ser du hvordan de ulike faktorene påvirker sluttsummen.

timepriskalkulatoren

Regn ut timepris, men unngå timelønn

Bruk dataene fra timepriskalkulatoren som bakgrunnsinformasjon for deg selv. Unngå så langt du greier å fakturere på timebasis. Du kan da lettere ta deg skikkelig betalt for rettigheter, spesielle krav og forespørsler fra kunden, variasjoner mellom oppdragstyper og kundeprofil, og du står i tillegg fritt til å jobbe i det tempoet du ønsker. Hverdagen din blir mer forutsigbar, noe som ikke er så verst når det gjelder økonomi.

Husk profitt

Et kjennetegn med priskalkulatoren er at den også gir deg fortjeneste. Dette er avkastningen du skal ha på din egen innsats i jobben gjennom året, og kommer i tillegg til lønna du gir deg selv. Les mer om dette i den opprinnelige artikkelen om timepriskalkulatoren, fra januar 2008.

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *