Tid for å søke pressestipend

Er du frilanser med et eget journalistisk prosjekt? Lyst på videreutdanning? Les mer om stipendene du kan søke.

Neste søknadsfrist for journalist-stipendene er 1. september.

1. Pressestipend

Journalister, redaktører, forskere og andre med tilknytning til mediene kan søke.

KronerHer er det ikke noe krav at du er medlem av presseorganisasjonene, men du må vanligvis tilfredsstille kravene for medlemskap i Norsk Journalistlag eller Norsk Redaktørforening.

Det gis stipend til dekning av kurs/studier, undersøkelser, studieturer, publikasjoner o.a.

2. STUP-stipendene (studiepermisjonsordningen)

Kan søkes av deg som er medlem av Frilansjournalistene. Er du heldig kan du i tillegg få dekket tapt arbeidsinntekt mens du videreutdanner deg.

Et STUP-prosjekt skal være utdanningsrettet, i motsetning til for eksempel et reportasjeprosjekt gjennom pressestipendene. Hvis søknaden blir innvilget blir 80% av beløpet utbetalt når prosjektet starter. For å komme i betraktning, må man normalt ha 3 års ansiennitet i ordningen, gjennom Frilansjournalistene. Det kan søkes på støtte til både hel- og deltidsutdanning.

Forbered deg godt

Det er Institutt for journalistikk som administrerer alle stipendene. De understreker at du bør være nøyaktig når du skriver søknaden. Det er flere ulike stipendtyper med ulike formål, og mange søknader blir avvist fordi søkerne ikke har satt seg godt nok inn i retningslinjene for det enkelte stipendet.

Ved utforming av søknad bør du være spesielt oppmerksom på hva pengene fra det aktuelle stipendet kan (eller ikke kan) brukes til.

Les mer på IJs STUP-sider.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *