Sniktitt på den nye frilanskatalogen

Frilanserne i Norsk journalistlag får ny frilanskatalog på nettet fra 26. april. Den erstatter helt den gamle katalogen, som ikke har vært vedlikeholdt på flere år.

Allerede nå kan journalister og fotografer som er medlemmer i NJ/Frilansjournalistene registrere seg via denne midlertidige lenka.

Alle data i den gamle katalogen slettes 25. april, så hvis du vil flytte noe over derfra må du være kjapp. Den nye katalogen gir brukerne en egen url av typen frilanskatalogen.no/dittnavn og er utviklet av Espen Antonsen.

På presentasjonssidene kan frilanserne legge inn navn og kontaktinformasjon, bilde, lenker, søkeord, biografi og nedlastbare arbeidsprøver.

Fra 26. april finner du katalogen på www.frilanskatalogen.no

Mer i gjære

Frilanserne har også andre spennende ting på gang om dagen. Fra samme dato som frilanskatalogen lanseres, er også et nytt diskusjonsforum åpent. For å kunne bli medlem i dette forumet  må du ha mottatt en e-post fra NJ med invitasjon til å delta. Det vil si at forumet bare kan leses av medlemmer i organisasjonen.

Kanskje inspirert av frilansinfo.nos egen timepriskalkulator, jobber nå NJs frilansere med sin egen variant. Prosessen har pågått siden desember 2009, og planen er lansering etter sommerferien 2010. Priskalkulatoren skal erstatte frilanssatsene, som ikke har tatt hensyn til de mange variablene som gjelder for frilansoppdrag.

2 kommentarer

 • Hansson sier:

  Frilansjournalistene melder i dag via Facebook at det også blir endringer på hjemmesidene deres 25. april.

 • En liten korrigering til info om NJs nye kalkulator. Dette arbeidet ble påbegynt allerede på nyåret 2008.

  Det som skjedde i desember 2009, var at NJs landsstyre vedtok forslaget fra utvalget som har utarbeidet modellen, og nedsatte en arbeidsgruppe som skal implementere den i praksis. Det innebærer at medlemmene skal få tilgang til kalkulatoren via web, på kurser og seminarer osv. Dette vil skje over sommeren.

  Vi har også sett på deres timepriskalkulator, og synes det er et godt eksempel på hvordan frilansere kan beregne sine priser.

  Når NJ kommer med sin modell, vil vår kalkulator basere seg på de varierte lønningene som betales i pressen, samt gjøre det enkel for medlemmene å ta hensyn til sine høyst ulike erfaringer, kompetanse og kostnader.

  Det vil også bli utarbeidet en informasjonspakke til medlemmer, tillitsvalgte og oppdragsgivere.

  Mvh Toralf Sandåker
  styremedlem i Frilansjournalistene/NJ

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *