Snart kan du bruke BankID til det meste

Allerede fra 27. november kan nordmenn med BankID benytte sin personlige kodebrikke til å logge seg inn på Altinn, NAV, Skatteetaten og Lånekassen.

Det ble klart etter at BankID vant en anbudsrunde som Direktoratet for forvaltning og IKT (DIFI) la ut.

– Vil forenkle hverdagen for brukerne

Hele 2,8 millioner nordmenn bruker BankID. Tidligere har tjenesten stort sett bare blitt brukt for å logge inn på nettbanken, men neste tirsdag skal kodebrikken også brukes til å få adgang til flere offentlige portaler, som blant annet Altinn og Skatteetaten.

– At vi kan bruke samme pålogging på offentlige nettsteder vil forenkle hverdagen for brukerne og senke terskelen for å være på nett med det offentlige, sier BankID-leder Odd Erling Håberget.

Per dags dato er du nødt til å bruke enten et Buypass-smartkort eller en engangskode fra brev eller mobil for å logge deg inn på de fleste offentlige tjenestene.

Håberget sier ikke noe om hordan utfordringene med BankIDs tekniske løsning skal angripes i tiden som kommer. Det er kjent at mange strever med å få Bank IDs Java-programvare til å virke i nettleseren sin.

Spår utvikling i digitale tjenester

Det spås nå at nyheten vil føre til en stor vekst i avanserte tjenester på nett.

– Nå ligger alt til rette for utvikling av flere og mer avanserte digitale tjenester, sier fornyingsminister Rigmor Aasrud, og får støtte fra Håberget:

– Digitaliseringen av bedrifter og det offentlige har lenge vært på hold, men når det offentlige nå viser vei, vil utviklingen få fortgang i mange bransjer, sier han.

1 kommentar

  • Personlig synes jeg dette er bra! Å slippe og forholde seg til mange forskjellige tilbydere når man skal logge seg inn her og der er positivt. Har hele tiden sett på BankID som den beste og håper flere og flere vil ta den i bruk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *