Slik sletter du ditt NUF

Det koster bare knappe 100 kroner og krever minimalt med arbeid å slette et NUF med morselskap i England. Vi viser deg hvordan.


Ønsker du å slette ditt norskregistrerte utenlandske foretak? Det finnes selskaper som gjør jobben for deg for noen tusenlapper, men om du er tålmodig nok til å sende inn to skjemaer kan du slippe unna med en brøkdel av prisen (og gratis hvis du er blitt svindlet, se nedenfor. Red anm.).

Prosessen består av to deler. Siden ditt NUF er registrert som en juridisk enhet både i England og i Norge, er du nødt til å melde fra om slettingen til både det britiske foretaksregisteret Companies House samt til Brønnøysundregisteret her hjemme.

Hvilken rekkefølge du sender inn skjemaene i spiller ingen rolle, men det kan kanskje være greiest å bli ferdig med den utenlandske biten først?

——

Oppdatering 11.12.2012: En leser har tatt kontakt med Frilansinfo.no og forteller at hans kone ble svindlet av Verdun Group.

Leseren kontaktet Companies House i England, som tydeligvis kjente til Verdun Group og lignende foretak sine metoder. Han ble rådet til å ikke slette selskapet ved hjelp av skjemaet som anbefales i denne artikkelen, men heller bruke RP02A (pdf). Dette skjemaet forteller de britiske myndighetene om at det har vært svindel inne i bildet, og man slipper dessuten å betale gebyr for å få selskapet slettet/oppløst. Alle som har fått kredittkortet sitt misbrukt rådes derfor til å bruke skjemaet, slik at man hjelper Companies House med å få oversikt over omfanget av svindelen. Skjemaet vi anbefaler i teksten under gjelder for ordinære slettesaker.

——

Del 1 – slett foretaket i England

1. Last ned og fyll ut skjemaet DS01 på Companies House sin nettside.

2. Du blir bedt om å betale en avgift på 10 pund (93 kroner etter dagens kurs). Britene er glade i sjekker og har dette som eneste oppgitte betalingsmetode. Hvis du vil betale med kort kan du likevel bare postlegge skjemaet sammen med en notis om at du gjerne vil belaste kortet ditt.

Oppgi et telefonnummer de kan nå deg på, og sørg for å følge opp saken selv hvis du ikke hører noe fra dem. Det er også mulig å legge ved kontanter i britiske pund.

3. Send skjemaet til adressen under. Behandlingstid er opptil tre måneder.

The Registrar of Companies
Companies House
Crown Way
CF14 3UZ
DX 33050 Cardiff
Wales

NB! Det er et krav at Limited-selskapet ditt ikke har vært i aktivitet de siste tre månedene før du søker om sletting. Det innebærer null kjøp eller salg og ingen navneendring. Men dette er vanligvis ikke noe tema for nordmenn, da all aktivitet foregår i den norske avdelingen og ikke i morselskapet i England.

Del 2 – slett foretaket i Norge (GRATIS)

1. Før ditt NUF oppløses er du nødt til å levere selvangivelse og be om forhåndsligning. Det endelige årsregnskapet må sendes til Regnsapsregisteret før foretaket meldes slettet.

2. For å slette et NUF her i landet kreves det også at det legges ved en «protokoll fra kompetent organ som viser vedtak om oppløsing/sletting». Dette kan være fra en generalforsamling eller et styremøte.

Dersom du er den eneste eieren av bedriften kan du se bort i fra dette og kun signere skjemaet som må sendes inn (se punkt 3).

3. Fyll ut Samordnet Registermelding (BR-1010). Dette kan gjøres elektronisk eller på gamlemåten med papir og penn.

 

51 kommentarer

 • Sindre F.W. sier:

  Ja dette er jo feil, sletter du selskapet i England pulveriserer du jo den juridiske separasjonen mellom firma i England og Norge å du er fra det øyeblikket personlig ansvarlig for alle selskapets aktiva, skatt etc å åpner degselv opp til en hel rekke med juridiske problemer. Hvis man ikke er advokat eller ekspert bør man ikke gi lette råd som dette.

 • Artikkelen er basert på informasjon fra Brønnøysundregistrene og Companies House i UK. Det er svært enkelt å slette NUF selv, akkurat like enkelt som det er å slette et norsk AS og et engelsk Ltd. kommentaren over er bevisst skremselpropaganda fra noen som trolig lever av å slette NUF, og derfor ser det som uheldig at det kommer frem informasjon om at man kan gjøre det selv. Man trenger absolutt ikke advokat for å slette et norsk eller et britisk firma! Flere andre nettsteder poengterer at det er enkelt, noe man lett ser ved et søk på google

 • Jan-Erik Thorsen sier:

  Verdun,bare kjeltringer så hva du gjør ikke velg verdun.Jeg valgte verdun fordi jeg trodde var et seriøst firma men der tok jeg skammlig feil.Jeg gjorde som dem sa og åpnet kontoen for dem hvor vi ble enige om å belaste kontoen min med 2900 kr for og reg firma,men da jeg skjekket kontoen min så hadde dem tatt 2900 til og som dem sa hadde dem reg et investeringsselskap i malta.Jeg ringte til dem og sa at jeg ikke ønsket det så jeg ville ha mine penger tilbake,noe jeg ikke fikk.Så jeg råder Dem til og ikke bruke dem det er bare kjeltringpakk som har mange simple metoder som du ikke kan tenke deg før du får dem presentert av verdun.SÅ IKKE BRUK DEM DU BLIR GARANTERT LURT

 • Anne sier:

  Hei, lurer på en ting! Jeg har prøvd å slette mitt NUF, ( ble lurt av Verdun) har
  Sendt in skjemar og kontaktat Companies house for å få vite vad som skjer.
  Companies house svarte meg og sa at sellskapet mitt blir sletta ( dormant) i oktober hvis det ikke har kommet noe anmerkninger eller noe.
  Verdun har nå ringt meg å prøvd få årsbetaling for regneskap. Jag har ikke betalt.
  Kan verdun stoppa slettingen av nuf sellskspet mitt bara for at jeg ikke betalt årsfakturan? Kan jeg da få bot av companies house?
  Jeg er hjertlig takknemlig for svar og hjelp!

 • Companies House er meget godt orientert om at Verdun Group er svindlere. Du kan derfor regne med at de vil tro deg hvis det blir problemer med å få slettet pga. en eller annen innsigelse fra Verdun. Bare slapp av og se hva som skjer, og blir det trøbbel tar du kontakt med Companies House og forklarer at du ble svindlet. Du brukte vel skjemaet RP02A, der avviklingen skjer gratis pga. at du ble svindlet, slik som vi skriver i artikkelen?

 • Anne sier:

  Hei igjen. Tusen takk for svar. Jeg skal se vad som skjer. Jeg la merke til Rp02A skjema litt for seint så jeg brukte det andre slette skjemaet. Men jeg har skrivd mail til Companies house og sagt ifra om at jeg ble svindlet av Verdun.. Så jeg får bara vente og se..
  Vad skal jeg gjøre med alle mail om årsbetaling til verdun? De ringer og sender faktura på mail.. Er redd de kan finne på vad som helst for og få penger…

 • Hansson sier:

  Hvis Verduns inkassobyrå kontakter deg, sender du en skriftlig innsigelse på fakturaen du har fått, der du forteller at du er blitt svindlet. Du har ikke noe å frykte.

 • Hansen sier:

  Hei,

  Veldig uviten på området startet jeg NUF selskap ifjor som jeg nå ønsker å avvikle, men Planlegis skal ha 300euro for det??! Synes det er helt sykt.
  Håper du kan gi meg noen svar, og takk for et hjelpsomt innlegg!!
  For å slette NUf selskapet
  Så jeg sender de to skjemaene, tar regnskapsbiten osv.
  Skal jeg da si fra til Planlegis om at jeg har slettet det selv?
  Er det andre ting jeg bør tenke på?

  På forhånd takk!

 • Du har ingen informasjonsplikt overfor Panlegis. Du sletter og gjør alt som du skal både i England og Norge, og ferdig arbeid. Ta gjerne kontakt med Altinns informasjonstelefon (www.altinn.no), de vet mye om hvordan du gjør dette med avslutningsregnskap osv. i Norge. Regnskapsføreren din kan også hjelpe til med å få avslutningsregnskapet på plass.

 • Frode sier:

  Registrerte i 2011 NUF i England gjennom Biz Up i Norge. Har nå slettet Nuf (Companies house) men nå krever Biz Up leie for kontoradresse i England.
  Adressen må endres innen 7 dager ellers løper det ekstragebyr på kr 50 pr dag for leie av adresse sier de. Er det mulig å endre/slette denne adressen selv?

 • Hvis LTD-et er slettet fra registeret eksisterer det ikke lenger, og adressen eksisterer heller ikke. Du kan vel ikke endre adresse på et firma som ikke lenger eksisterer? Kontakt Companies House om det på telefon. Det er selvfølgelig mulig å gjøre det selv hvis det er noe som må gjøres. Sannsynligvis driver her BizUp et desperat forsøk på utpressing etter at de har skjønt at de har mistet deg som kunde. De kommer ikke langt med å kreve inn penger for en adresse som ikke lenger er i bruk. Ta det med ro og send skriftlig innsigelse. De må da møte deg i forliksrådet der du f.eks. kan henvise til at BizUp er et cowboy-selskap som er i ferd med å bli saksøkt av undertegnede for brudd på åndsverkloven og markedsføringsloven, blant annet: http://www.webforumet.no/forum/lover-regler-og-normer/18882-ideal-media-dokumenthjelp-no-har-stj-let-skjemaet-v-rt-2.html#post161406

 • Arne sier:

  Kan bare underskrive – Verdun er et svindel foretak.

  mvh
  Arne

 • smith sier:

  kan også skrive under på at panlegis er et svindel foretak.
  ble trukket nesten 30 000 etter at jeg la på…

 • Rune Minde sier:

  Takk for kjempefin side. Jeg slider med å finne ut av en ting: Hvordan betaler man det vederlaget til House of companies? Sjekk og postanvisning er ikke betalingsmåter som praktiseres lenger. Noen har skrevet at man kan sende kontanter, men det er jo strengt tatt ikke lov. Hvordan løser jeg dette?

  Mvh

  Rune

 • Det smarteste her er nok å ta en telefon til Companies House og se om de kan trekke kortet ditt over telefonen. RInger du riktig nummer står du nok ikke i fare for å bli svindlet 🙂

 • smith sier:

  jeg sendte nylig 10 pund i kontant i posten sammen med DS01 skjemaet.. gikk helt greit.. om det er lov eller ikke, så løste d hvertfall saken…

 • jack Lygre sier:

  ble svindlet av panlegis, de har tatt oppmot 30000 av meg iløpet av 4 år og terroriserer meg fortsatt med telefoner der de forlanger penger for 2013! går det an å få disse pengene igjen på en eller annen måte?

 • Inge Fjerdingstad sier:

  Hei, jeg benyttet Biz-Up for å kanskje å starte et NUF. Imidlertid ombestemte jeg meg slik at firmaet aldri ble regisrert i Norge. Jeg har siden prøvd å melde skriftlig utmelding, men får brev tilbake med adresse ukjent når jeg skriver til de adresser de selv oppgir.
  Kan jeg sktive til Companies House eller bør jeg ringe. Det er tydelig at Bizup bruker alle knep for å beholde kunder.
  mvh
  Inge

 • Rune sier:

  Jeg sendte de en mail for å høre hvordan man kunne betale. De tok kontakt (CH) med meg noen dager etterpå, og på den tlfsamtalen ordnet de alt.

 • Inge Fjerdingstad sier:

  Det høres kjempefint ut.
  Regner du nå med at jeg er ferdig med Biz-up?

  mvh

  Inge

 • Det er bare å ignorere krav fra Biz-Up og slette firmaet selv. Companies House hjelper deg når du sier at du er offer for en useriøs firmaregistrar. Min egen erfaring er at Biz-Up drives av useriøse cowboyer som man bør holde seg langt unna.

 • Karolina sier:

  Folkens !!!!

  IKKE REGISTRER FIRMA HOS BIZUP. DET ER SVINDEL.
  Jeg har fått så mye problemer nå at jeg er nødt til å søke advokat hjelp. Han Andreas Bratholmen som driver Biz up, tok penger for vedlikehold og gjorde ingen job. Han raporterte ikke til England, og slettet firma adresse i England ! Han svarte ikke på en eneste mail fra meg, i tillegg har jeg ikke tilgang til levering av dokumenter selv, fordi de krever en kode bare han kan få tak i ! BIZ-UP er svindel.

 • Takk for tilbakemeldingen, Karolina. Hvis du kontakter Companies House i England (www.companieshouse.co.uk) vil du få hjelp. De er interesserte i å komme svindlere til livs, og vil hjelpe deg med å avvikle firmaet eller vedlikeholde det, selv om du ikke er den som opprinnelig registrerte det.

 • Karolina sier:

  Tusen takk Atle, det skal jeg gjøre.
  Håper det går an å saksøke daglige lederen
  I tillegg vurderer jeg å anmelde ham til Politiet.
  Håper han får konsekvenser.

 • Vigdis B sier:

  Hei.
  Jeg er i ferd med å slette NUFet mitt ved hjelp av dere. Gidder ikke å betale mer penger til disse NUF-hjelperne. Lurer på om jeg skal avslutte bankkontoen i dnb før eller etter slettingen?
  På forhånd takk

 • Hei. Du må kan avslutte kontoen når som helst, men du må ta vare på alle bankutskrifter slik at alt er på stell med regnskapet.

 • Elisabeth sier:

  Hei. Jeg kom tilfeldig over denne hjemmesiden da jeg selv har problemer med Bizup og vil med dette fortelle min historie og trenger sårt hjelp på hva jeg skal gjøre videre. Jeg opprettet NUF hos Bizup i 2011, første året fikk jeg 150 pund i bot og Bizup sa det var fordi jeg var noen dager forsinket med regningen til de så jeg betalte da denne boten. Andre året får jeg igjen en bot og da hadde jeg betalt til rett tid til Bizup, sender de utallige mail men får lite svar og da svarte de til slutt at de skulle betale bota. Så igjen tredje året (i år) så betalter jeg vedlikeholdet i tide og jeg får hyggelige mail fra de at betalingen er mottatt og at de skulle sende dokumentasjon til meg når papirene var sendt til compagny house. Så fikk jeg for 1 uke siden brev fra England om at papirene ikke har kommet inn og jeg har 28 dager på meg ellers blir firma slettet! Jeg sender igjen mail til bizup og nå advarsel om søksmål, jeg fikk da svar i dag fra de at Bizup er midlertidig under avvikling så det var ingen som jobbet der som kunne svare på min mail :p Jeg vurderer sterkt å anmelde de og hva skal jeg gjøre videre nå? kan jeg ta vedlikeholde selv? hva skjer med den engelske adressen etc?? Fortvilet!!

 • Ta kontakt med et seriøst firma som f.eks. Firmahjelp og se om de kan rydde opp i dette. Hvis ikke anbefaler jeg deg å slette NUF-et i England selv og starte opp på nytt med et norsk firma du kan administrere selv. Du får hjelp til slettingen fra Companies House hvis du viser til at du er blitt svindlet.

  Biz-Up har ikke meldt sletting selv, men har ikke levert årsregnskap verken for 2012 eller 2013, så de vil nok bli tvangsavviklet snart pga. dette: http://w2.brreg.no/kunngjoring/hent_nr.jsp?orgnr=995850486

 • Tore Morten sier:

  Takk for nyttig informasjon. Panlegis prøvde akkurat i disse dager å kreve ca 300 pund for sletting.

 • PeterThomas sier:

  Takk for informativ info 😉
  Dette ga akkurat det lille boostet vi trengte for å stå imot – og bli ferdig på egen hånd.

 • Cat sier:

  Styr unna Panlegis. Gir manglende info noe som fører til at man bruker mer penger på selskapet enn det man trodde man skulle fra begynnelsen av. De er flinke til å presse kunden, si IKKE ja til noe før du har sjekket andre steder, de er utrolig raske med å trekke penger.

 • Marco sier:

  Hej

  Er der noen der ved hvordan man udfylder rp02a skjema ? Jeg er i tvil.

  Mvh. Marco

 • Håkon Follien sier:

  Hei. Føyer meg inn i historiene her. Ble oppringt av Planlegis i en pause på jobben, presset veldig på og jeg hadde dårlig tid, hørtes litt rosenrødt ur, og plutselig hadde jeg både selskap og holding selskap.. Var ikke klar over hvor mye som faktisk ble trukket av kontoen… Føler meg dum og naiv, selskapene ble stftet 13. Nov i fjor, og nå er det snart et år siden.. Leser nå skrekkhistorier om dette. Var heller ikke klar over at de skal ha like mye betaling hvert år for å holde de utenlandske selskapene igang.. Vel jeg har ikke rørt noe av dette siden den telefonsamtalen i fjor ( har vært litt spesielt da jeg mistet en datter for to år siden) jeg har ikke registret meg hos brønnøysundregisteret eller hatt no med de utenlandske selskapene mine.. Vil ut av dette! Må jeg gjøre det gjennm Planlegis, hører de skal ha mye penger for den tjenesten også. Kan planlegis fortsette å trekke penger? hjelp Hva gjør jeg?.!

  Mvh Håkon

 • May sier:

  Mitt selskap ble slettet for to år siden, først i Brønnøysundregisteret, og deretter sende jeg papirene inn (via Verdun Group). Et stund etter ble jeg kontaktet og informert om at brevet med slettingen i utlandet ikke gikk igjennom. Da sendte jeg igjen papirene på sletting, denne gangen rekommandert i posten. Mottok aldri noe brev i retur, og da jeg spurte regnskapsføreren min om alt var i orden med slettingen sa han ja. Dette er var i 2011. Nå for kort tid siden, ble jeg kontaktet av Verdun Group, som krevde inn årsgebyret sitt for deres tjeneste i mitt firma. Jeg informerte om at firmaet er slettet. Dette nektet de på. Jag kontaktet da videre Companies house i England, som kunne fortelle at firmaet mitt i England ikke er slettet. Og at de aldri har mottatt noe papirer på sletting fra meg eller Verdun Group. Er det noen som har opplevd noe lignende, ellet hørt om noe lignende?

  En lettere fortvilet sjel!

 • May sier:

  Har vært i kontakt med Companies House, i forhold til betalingsmåte på de 10 pundene. De godtar kun sjekk eller «postal order» (en slags sjekk som man får kjøpt på postkontor i England). Problemet er bare at det ikke er lovlig å sende penger eller sjekk i posten i Norge. Hva gjør man da?

 • Atle Hansson sier:

  Håkon, de kan ikke trekke penger hvis du sperrer kortet og får deg et nytt kredittkort/betalingskort. Ellers bør du gå til noen seriøse aktører og prøve å få avviklet selskapene, eller du kan gjøre det selv ved å følge oppskriften i denne artikkelen.

 • Atle Hansson sier:

  May: Har hørt om flere som har sendt 10 pund i en konvolutt, og det har gått helt fint. Det er nok neppe noen som finner ut at det er penger i brevet du sender.

 • Atle Hansson sier:

  May, det er lett å være etterpåklok selvfølgelig, men når du ikke hører noe må du jo sjekke på nettet om firmaet er blitt slettet. Alle firmaene i England ligger ute på nettet, søkbart på Companies House sine nettsider. Verdun Group kan du fint unnlate å betale, de er svindlere og har ikke rett til å ta dette kravet til inkasso i Norge. Sperr kort og få nytt kortnummer hvis Verdun driver og trekker automatisk. Du bør også reklamere på tjenesten til regnskapsføreren din som har informert deg om noe som er feil. Dette er ikke akseptabelt fra en seriøs regnskapsfører. Tenk hvis rådgivingen hans er like dårlig når det gjelder skatt, og gir deg en høy restskatt.

 • Thomas Fjeld sier:

  Hei. Panlegis ringte meg nå. De sier jeg skylder 900 pund for de siste 3 årene for å ha unnlatt å betale for servicen deres. Dette har resultert i at de har mottatt 150 kroner dagen i dagsbøter fra myndighetene i England for at de ikke har mottatt skatteregnskapene for firmaet mitt. De kr 150000 skal de betale om de får trekke meg de kr 10000 jeg skylder per d.d. Jeg sa jeg er på gjeldssanering og at firmaet mitt ble avviklet i Brr for over 2 år siden, jeg lever på minimumsbeløp og har ingen tilgjengelige penger på kort. Da de ringte meg i 2009, vurderte jeg å starte firma, de ville bare ha all info om meg inkl kortinformasjon, så alt var klart i tilfelle jeg ville velge dem. De trakk meg kr 6000 på dagen, så da konvolutten deres kom med registarpapirene så følte jeg at jeg måtte signere og returnere fordi pengene allerede var betalt. Følte meg svindlet, kan jeg levere dette RP02A skjemaet selv om det er 8 år siden?

 • Atle Hansson sier:

  Thomas: Panlegis er svindlere, ikke hør på de, avslutt all kontakt med de. Ring heller Companies House i England og forklar situasjonen. De kjenner godt til svindelmetoden og til Panlegis. De tilbyr seg å slette firmaer gratis for folk som er blitt utsatt for svindelen.

 • Thomas Fjeld sier:

  Atle: Hun på Panlegis skulle ringe meg tilbake i går etter å ha diskutert saken innad med de andre om at jeg ikke hadde penger å betale dem, men hørte ikke noe mer. Skriver ut svindelrapport skjemaet i dag, sender det til Companies House og ser hva som skjer. Virker som om C.H. er godt kjent med NUF, Stron, Panlegis og Varduns metoder med å lure folk. Har lest en del om at de utgir seg for å være fra det statlige organet Brønnøysund reg. når de ringer nyetablerte firmaer etter å ha studert offentlige registre, ved at de presenterer sitt kriminelle Vardun som en statlig filial av Br.r., alt foregår fra skatteparadiset Malta hvor staten ikke har myndighet og forhandlingsrett, politi og banker står maktesløse når pengene dine havner på avveie gjennom misbruk av våre kredittkort.

  Neste gang ringer jeg Companies House og ikke Panlegis. Skal sperre alle tlf nr som kommer inn fra Planlegis og glemme dem!

 • Steffen J. sier:

  Hei,

  Jeg google søket på hvordan best det var å etablere selskap, fant så panlegis, og så de hadde en «sjekk om navnet er ledig». Gjorde nå det, men da det ikke skjedde noe så tenkte jeg at det var spam.

  En time senere så ringer en svensk-talende dame, som spurte hva jeg tenkte å drive, nevnte at det bare var en interesse og skulle sjekke tilgjengeligheten på navnet, uten videre så ble jeg puttet videre til en svensk-talende mann.

  Alt gikk fort deretter, fikk med meg litt av det han sa, som f.eks at det er billigst hos dem og engangsbeløp osv. Varsellampen blinket litt da de spurte etter kort detaljer, men så har jeg jo betalinger fra Japan hvor de bruker det (og er seriøse aktører).

  Plutselig så var hele kontoen tømt, 2 forskjellige beløp tilsvarende nesten 9000 kr.

  De nevnte at jeg kan når som helst angre og få full retur på pengene, men jeg ringte banken rett etterpå som anbefalte sperring av kort, og sa disse er mest sannsynligvis svindlere og ba meg ta reklamasjon på betalingene på nett.

  Holder dette når jeg liksom har åpnet NUF selskap, har ikke fått papirer enda, da disse skal komme på epost innen 24 timer, og han ringer tilbake neste dag.

 • Atle Hansson sier:

  Steffen: Du skylder ikke svindlere noe som helst. Du har ingen avtale med de om å betale 9000 kroner for noe som helst. Håper du har fått kortet sperret.

 • Lene sier:

  Hei har desverre vært inne på planlegis sin side og bestillt brosjyre,ente da opp med telefon oppringing og vips så hadde eg fått 2 firmer i England.
  Jeg følte meg manipulert til og gi fra meg kort innfo og at alt ble tatt opp på bånd hos panlegis.Hvordan får eg slettet disse.
  Har ikke registret de i Norge og e 17 000 kr fattiger da man kun prøvde og finne ut av firma former.

 • Atle Hansson sier:

  Lene: Har du forsøkt å kontakte banken for å blokkere kortet og kreve pengene tilbake? Det er åpenlys svindel når de trekker kortet ditt for 17 000 kroner. Det er altfor mye uansett hva de måtte mene du har kjøpt. Spiller ingen rolle at de har opptak, svindlerne er kjenninger av politiet og også av bankene.

 • Roald Tvedt sier:

  Jeg ble oppringt fra en Mona i dag. Jeg har kjempet med dem i over 2 år. Påsken for 2 år siden trakk Planlegis meg ca 4500 kroner uten at jeg hadde bekreftet avtalen. Under første samtale (Patrick) sa jeg at jeg skulle tenke på avtalen jeg hadde blitt tilbudt. Men jeg hadde allerede oppgitt kort opplysninger. Jeg gikk inn i påsken med under 500kr. På kontoen. Pengene fikk jeg aldri tilbake. Nå i dag ville de at jeg skal betale 4 avdrag på 150 euro så etter avdragene er betalt skulle de da slette inkasso gjelden som jeg etter planlegis informasjon står i gjeld til England. Jeg har lest meg opp nå og kommer til slette mitt NUF på egenhånd. Anbefaler på det sterkeste og ikke ha noe med planlegis og gjøre. Hilsen Roald

 • Atle Hansson sier:

  Da er de jammen desperate. Den gjelden de truer deg med i England har nok ingen effekt, den er basert på svindel og de greier aldri å kreve den inn fra verken deg eller fra LTD-et i England. Skal nok gå fint å slette Limited-selskapet hvis du opplyser om at du er blitt svindlet av disse folkene, som de kjenner godt til i Companies House.

 • Christina sier:

  Hei,
  Jeg har vært utsatt for svindel fra Panlegis, men jeg har vært syk og har ikke vært i stand til å gjøre noe med saken.
  «Selskapet» mitt ble registrert i desember i fjor. Jeg vil nå fylle ut skjema RP02A for å få selskapet slettet hos Company House.
  Panlegis har byttet navn til Global Corporate Services.
  Jeg har ikke hatt noe salg eller omsetning siden selskapet ble registrert. Nå truer de med inkasso hvis jeg ikke betaler nesten 400 euro.
  Jeg skjønner ikke hvilken informasjon jeg skal fylle ut i skjemaet for at det skal være korrekt, og selskapet blir slettet.

 • Atle Hansson sier:

  Christina: Litt gammel informasjon, men her finner du kanskje noe du kan bruke. https://frilansinfo.no/slik-sletter-du-ditt-nuf. Kontakt Companies House hvis ikke, de er hjelpsomme. Regner med du har protestert skriftlig til skurkene, og da har de ikke lov til å sende kravet til inkasso uten å ta deg til forliksrådet først. Det kommer de ikke til å gjøre, for de er ikke lokalisert i Norge, og alle vet at de svindler folk. Så du kan sannsynligvis slappe av og kaste kravet på havet.

 • Tore Hansen sier:

  Hei. Jeg fikk Mail fra Panlegis/Global for 2 dager siden.
  Jeg ble også lurt av den gjengen for mange år siden, men jeg ante uro så jeg stengte bank kontoen og fikk nytt kort.
  Så da lurer jeg på om det bare er å slette alle mailene man får og ikke ta de truslene seriøst ?
  Jeg husker ikke en gang firmanavnet jeg fikk den gangen, har aldri vært i bruk. Companies house kan jo ikke hjelpe meg når jeg ikke vet firmanavnet jeg fikk.
  Mvh, Tore

 • Atle Hansson sier:

  Tore, bare å ignorere de fullstendig.

3 Trackbacks

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *