– Reis til Asia

Reiseglade frilansere gir deg svar på hvilke steder du bør vurdere hvis du ønsker å ta jobben med til utlandet i vinter.

Kulden holder for alvor på å sette inn i Norge, og selv flere steder i Sør-Europa begynner det å bli kjølig.

– Det er for kaldt rundt Middelhavet nå. Den sesongen slutter i oktober, sier presseansvarlig Helen Begby i reisebyrået Apollo.

– Utforsk Østen


Petronas Towers, Kuala Lumpur.

– Jeg vil anbefale norske frilansere å reise til en storby i Asia. Kontinentet er perfekt for en ferietur med både jobbing og ferie samtidig, sier webdesigneren Elisabeth Irgens, som har besøkt mange steder i Østen.

Hun påpeker at Asia har billig kost og losji sammenlignet med i Norge, samt at flybillettene ikke er avskrekkende dyre, til tross for at det er en lang reise.

Sammenlignet med billettene til Latin-Amerika, som gjerne koster mer enn 7 000 kroner, kan du fort spare minst en tusenlapp.

Kuala Lumpur

Et reisetips som går igjen er den malaysiske hovedstaden Kuala Lumpur.

– Det har blitt en fin by etter hvert. Hvis du liker varmt vær så kan en dra hit hele året, for temperaturen er alltid på rundt 30 grader, sier Gard Karlsen, som har postet over 40 reisebrev på hjemmesiden sin.

– Folkene er hyggelige, maten er god og du kan lett reise rundt i regionen med Kuala Lumpur som utgangspunkt, sier Karlsen.

Frilanseren Espen Antonsen jobber som webutvikler på nett mens han oppholder seg i byen, men han understreker at det også finnes utfordringer for reisende som har tenkt å slå seg ned over en lengre periode.

– Kuala Lumpur har brukbar teknisk struktur. Det finnes mange flinke businessfolk her, men det er et forholdsvis lite startup-miljø, sier han. Webcamp Kuala Lumpur arrangerer imidlertid treff for innovative og kreative hjerner en gang i måneden.

Flybilletter tur retur fra Gardermoen koster mellom 6 000 og 7 000 kroner.

– Bra miljø i Singapore

SingaporeAntonsen besøker ofte nabolandet Singapore (bildet t.v.) for å delta på seminarer. Her er det tekniske enda mer utviklet enn i Malaysia, men prisnivået er også langt høyere.

– Av miljø for frilansere så er Singapore helt klart best i denne delen av verden. Spesielt initiativet Hackerspace er å anbefale, sier han.

Det er også verdt å merke seg at engelsk er det viktigste av de fire offisielle språkene i republikken, noe som kan gjøre kommunikasjonen enklere for tilreisende nordmenn.

Prisen for en tur retur-billett er noe lavere enn til Malaysia. Qatar Airways flyr daglig fra Oslo til Singapore via Doha (Quatar) for omtrent 5 500 kroner.

God nett-tilgang

– Byer som Kuala Lumpur og Singapore har bra internett og gode hotellfasiliteter. Det blir også bare vanligere og vanligere at selv billige hosteller tilbyr internett, sier Irgens.

Antonsen mener at man ikke bør bekymre seg nevneverdig for manglende nett når man reiser til Asia.

– Nett-tilgangen begynner å bli såpass godt utbygd i store byer rundt omkring, at man generelt sett står ganske fritt til å velge hvor man vil reise.

Tar du med jobben til utlandet i vinter? Har du tips om bra reisemål for frilansere? Skriv i kommentarfeltet under!

 

1 Trackback

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *