Personvern

 

Informasjonskapsler (cookies)

Informasjonskapsler brukes på Frilansinfo.no i forbindelse med kommentarfeltet og visning av annonser.

Hvis du krysser av for «Lagre mitt navn, e-post og nettside i denne nettleseren» når du publiserer en kommentar på nettstedet, vil Frilansinfo.no lagre en informasjonskapsel på datamaskinen din som gjør at du blir husket ett år fram i tid. Informasjonskapsler er fullstendig harmløse, og gjør at du kan dra nytte av bedre funksjonalitet på nettstedene du besøker.

Enkelte typer annonser kan bli vist på bakgrunn av dine tidligere besøk på nettstedet eller et annet nettsted i annonsenettverket. Preferansene dine lagres i slike tilfeller i en informasjonskapsel, men dataene som samles gjør det ikke mulig å identifisere deg personlig. Frilansinfo.no opplyser om slike såkalte tredjepartscookies, men har ikke noen kontroll over disse og hvordan de eventuelt blir brukt av annonsøren eller nettverket som viser annonsene.

Hvis du vil blokkere informasjonskapsler går du til innstillingene i nettleseren og sletter gamle kapsler der, og velger å blokkere alle forsøk på å legge til nye. Hvordan du gjør det varierer fra nettleser til nettleser.

Ekom-loven

Alle som bruker informasjonskapsler på nettstedene sine plikter å opplyse om det, ifølge i § 2-7 b i ekomloven. Loven krever at du gir samtykke til bruk av informasjonskapsler. Hvis du bruker dette nettstedet med innstillingen for informasjonskapsler slått på i nettleseren din, betyr det at du har gitt det nødvendige samtykket.

Artikkelkommentarer

Frilansinfo.no samler ingen andre personopplysninger om deg enn de som legges igjen hvis du skriver en kommentar til en av artiklene. I tillegg til kommentaren, navnet, e-postadressen og nettadressen du legger inn, lagrer kommentarsystemet også IP-adressen og informasjon om nettleseren din for å kunne avdekke spam-kommentarer.

En anonymisert versjon av e-postadressen din (en såkalt «hash») sendes dessuten til Gravatar.com for å finne ut om du har en brukerprofil der. Gravatar har sin egen personvernerklæring som gjelder for bruken av systemet deres. Når kommentaren din er godkjent og publisert på Frilansinfo, vises profilbildet ditt fra Gravatar sammen med kommentaren din samt navnet og nettadressen du skrev inn.

Når du publiserer en kommentar på Frilansinfo vil den først bli lest av en ekstern tjeneste for automatisk gjenkjenning av søppelkommentarer (spam). Personvernerklæringen for dette systemet kan leses her.

Datalagring

Artikkelkommentarer du selv sender inn, lagres sammen med e-postadressen din og tilhørende metadata på Frilansinfo.no sin datatjener i all framtid, slik at kommentarsystemet senere kan gjenkjenne og godkjenne oppfølgingskommentarer fra deg automatisk.

Alle opplysninger på Frilansinfo.no lagres på en datatjener i England hos Softlayer.com/Siteground UK. Du kan når som helst kontakte Frilansinfo og be om å få utlevert eller slettet opplysninger som eventuelt måtte finnes om deg i databasen.

Sist oppdatert 21. mai 2018