På kafé med kontoret

– Når man jobber med mange folk til stede, føles det ikke som man jobber. Man bare er en del av livet, hverdagen og magien som foregår der ute.

Sanger og trekkspiller Guro von Germeten har mye gående om dagen. Planlegging av konserter, turneer, festivaler, plateinnspilling, ny video. Og ikke minst ny musikk som skal skrives og øves inn sammen med bandet hennes, Schwindelfrei Orchestra.

Kommandosentralen for det hele er en hvit Mac som tilbringer vesentlige deler av arbeidsuka sammen med sin herskerinne på sistnevntes favorittkontor: Kafé Liebling, øverst i Markveien på Grünerløkka.

I likhet med mange andre frilansere foretrekker Guro å jobbe i en mer sosial setting enn å sitte på hjemmekontor.

– Jeg har alltid vært veldig glad i å jobbe med masse folk til stede. Masteroppgaven min i kulturmanagement ble skrevet på Kaffepikene i Nydalen, det var altså før Lieblings tid.

Frilanser Guro von Germeten på sin faste arbeidsplass på Liebling. Hvis det ikke går i svart kaffe ryker det gjerne noen flasker økologisk ingefærøl i løpet av uka. Foto: Linn Veronica Blomquist.

Om kveldene transformerer blondina seg til en kabaretartist av det mørkere slaget, med et lite, rødt trekkspill rundt halsen. Hun er blitt omtalt som Kaizer’s Orchestras skumle lillesøster og Kurt Weills ukjente oldebarn. Akkompagnert av Balkan-synkoper, sirkuslyd, kontinental cabaretjazz eller lidenskapelige chansons, kan hun ifølge en vittig anmelder høres ut som Kate Bush på Piaf-piller.

I fjor ble det ikke mindre enn 100 konserter for Rikskonsertene og en turné med 26 konserter i Tyskland, i tillegg til byLarm, Øya, turné i Sveits, opptreden i Moskva, og mye annet.

Kontor med tyvlytte-muligheter

Mange låtskisser er blitt til på Café Liebling, og noen hele sanger også.

– Fa, Fa (Come, Stand Before Me) ble skrevet her. Den er til min nye plate. Her er det både mye pent å se på, interessante mennesker å tyvlytte til, og et helt genialt sted å ha møte med andre musikere. Man kan ikke unngå å bli glad og lykkelig helt innerst i sjelen av å komme inn på Liebling. For meg er det også genialt å kunne late som jeg befinner meg midt i Kreuzberg, Berlin, det gir masse inspirasjon, sier Guro, som til alt overmål får øvd på tysken sin med innehaveren av kafeen.

I desember 2011 hadde hun til og med en liten konsert på «kontoret».

– Det var kjempestas, lokalene er som skapt for lidenskapelig cabaretmusikk!

Aldri sulten eller tørst

En fordel med kafékontorer er at de har innebygd mat og drikke. For Guro går det mest i svart kaffe og yoghurt med frukt og honning for å kvikke opp hjernecellene. Skal hun slå på stortromma, faller gjerne valget på Lieblings svingode tapas-tallerken.

– Er det noen negative sider med å ta kontorjobben med på kafé?

– Jeg skulle gjerne hatt mitt eget studio, med tilgang til et felleskontor og andre freelancekolleger. Men det som finnes er ofte for dyrt og ligger usentralt og dårlig til. Så nå er den absolutte beste løsningen for meg å skrive og øve hjemme og gjøre alt av papir- og kontorarbeid på kafé.

Og hvis man i tillegg blir lykkelig av å gå inn døra, er det vel ikke noe mer å tenke på?

2 Trackbacks

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *