Ny selvangivelse i april

Den nye selvangivelsen for personlig næringsdrivende sendes ut 1. april 2008. For første gang er den forhåndsutfylt også for næringsdrivende.

AltinnBlanketten kommer altså ikke i posten i februar slik den pleier, og har ferdig påtrykte opplysninger fra blant andre arbeidsgivere, banker, finansinstitusjoner og barnehager,
på samme måte som selvangivelsen for lønnstakere og pensjonister.

Som næringsdrivende får du en egen side der du fører opp næringspostene. Du må fremdeles levere nødvendige tilleggsskjema. Du finner selvangivelsen og alle tilleggsskjemaene i din arbeidsliste på www.altinn.no.

Utfyllingen blir enklere enn før, takket være forbedret nettløsning. Den inneholder en spesialtilpasset versjon av selvangivelse og næringsoppgave, og det er lagt opp til en trinnvis utfyllingsprosess hvor det tilbys mer hjelp enn i dagens papir- og nettløsninger. Løsningen sørger for automatisk overføring av verdier mellom skjema og at riktig vedleggsskjema blir gjort tilgjengelig når det er behov for detaljering av posten i næringsoppgaven. Løsningen vil automatisk oppdatere selvangivelsen etter hvert som næringsoppgave og vedleggsskjema fylles ut. Det skal med andre ord godt gjøres å gjøre feil under utfyllingen, så lenge tallene du har foran deg stemmer!

Datoer:

  • 1. april: Selvangivelsen sendes ut
  • 30. april: Frist for å levere selvangivelsen på papir
  • 31. mai: Frist for å levere selvangivelsen elektronisk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *