Ny nettjeneste: FinnEnFrilanser.no

En helt ny nettjeneste skal gjøre det lettere for frilansere å bli funnet av potensielle oppdragsgivere.

Oppdatering: Denne nettjenesten er blitt lagt ned.

Med forhåpentligvis mange frilansere samlet på en enkelt nettadresse er tanken at det skal bli enklere for oppdragsgivere å få tak i riktig person, med riktig spisskompetanse.

FinnEnFrilanser.no kan oppdragsgivere registrere seg og legge ut oppdrag, og frilansere kan komme med bud eller bare ta kontakt. Terningkast etter prestasjoner skal gjøre at de beste frilansere får mer oppmerksomhet enn dårlige, og at dårlige betalere eller rotehoder blant oppdragsgiverne lukes ut.

Nytt i Norge

Det finnes allerede en rekke store, engelskspråklige nettsteder i denne sjangeren, men dette er første gang noen har laget en helnorsk variant. Dette er frilansernes svar på MittAnbud.no og tilsvarende.

Mannen bak tjenesten er programmereren Stein Ove Helset i Ålesund (bildet). Han er selv frilanser og har firmaet Kalebo i tillegg til jobb som assisterende butikksjef hos Biltema. I tillegg driver han nettbutikken istash.no som selger tilbehør til Apple-produkter.

– Jeg startet med HTML da jeg var veldig ung, ble introdusert til det av min storebror. Og så begynte jeg med programmeringsspråket PHP i 2003, sier 23-åringen, som har som ambisjon å bli frilanser på heltid.

FinnEnFrilanser er utviklet i Python/Django, som  er programmeringsspråket Stein Ove har konsentrert seg om de siste fem åra.

Jobb deg opp på fronten

– Ratingsystemet har to typer scorer. En sammenlagt poengsum av alle terningkastene, og en som viser hvilket terningøye man ligger på. På fremsiden ligger man langt oppe når man har hatt mange gode omtaler, basert på et gjennomsnitt.

I dette skjermbildet legger du enkelt inn bud på oppdraget.

På «Min side» får du oversikt over beskjeder du har sendt og mottatt, og du kan se budene og omtalene dine. Du kan endre informasjonen om deg selv, og det er også mulig å lage en egen blogg der du forteller om deg selv i kortformat. Innleggene dukker opp på fremsiden ikke så ulikt en Twitter-feed.

Utvikles fortløpende

Ellers har nettjenesten et blant annet hjelpeforum, mulighet for å legge ut arbeidsprøver (portefølje) og for å sende private beskjeder til hverandre.

– Tjenesten er under stadig utvikling, og mye er under planlegging, forteller Helset, som håper at mange av Frilansinfo.nos lesere vil få nytte av tjenesten.

– Jeg håper dette er noe som vil gjøre det litt enklere for frilansere å få seg jobb og komme i kontakt med andre i en lik situasjon. Det er ihvertfall noe jeg har savnet.

2 kommentarer

1 Trackback

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *