En ny måte å levere selvangivelsen på

Skatteetaten tilbyr en ny og automatisert metode for innrapportering, men enkeltpersonforetak må allikevel levere selvangivelsen etterpå.

rapportskatt

Fordelen med det nye systemet, næringsrapport skatt, er at opplysningene du putter inn i det, føres videre til relevante felter i selvangivelsesskjemaet.

Hvem kan bruke den nye metoden?

Den nye næringsrapporten er Skatteetatens respons på veksten i antall småbedrifter og enkeltpersonforetak, og er ment for å gjøre det enklere å drive lovlig for næringsdrivende grupper som musikere eller selvstendige konsulenter, såvel som folk i nye næringsområder som blogging og Youtube-produksjon.

Denne guiden på etatens nettsider lar deg sjekke om du kvalifiserer.

Vi har ikke hatt muligheten til å se på dette skjemaet i Altinn, da den ikke er åpen i skrivende stund. Men i praksis er «Næringsrapport skatt» en sammenslåing av de ni av de mest vanlige innrapporteringsskjemaene, organisert på en dynamisk måte som tilpasser skjemafeltene etter hva slags foretak det er snakk om.

Dynamisk skjema

Næringsrapport skatt skal fungere slik at skjemaet utvides ved behov, og skjemaet tilpasser mengden opplysninger som skal hentes inn til hver enkelt virksomhet. Mange av opplysningene huskes fra år til år, og verdier som fylles inn i ett skjema fylles automatisk inn i relevante felter andre steder i oppgaven. Det er de samme opplysningene som hentes inn som tidligere år, men dette nye skjemaet henter dem inn på en annen, og forhåpentligvis enklere måte.

Som nevnt øverst må må alle enkeltpersonforetak fremdeles levere selvangivelsen etter å ha levert næringsoppgave skatt, men da skal mange av feltene allerede være utfylt med informasjonen fra sistnevnte.

Har du brukt ordningen?

Næringsrapport skatt åpner for innlevering for den 24. februar for aksjeselskaper og 31. mars for enkeltpersonforetak.

Vi vil gjerne høre fra dere som har tenkt å bruke denne ordningen, eller har brukt den etter den åpnet. Er det funksjoner du savner? Hva kunne vært lettere?

Del dine erfaringer med oss ved å legge igjen en kommentar under, eller send oss en e-post til 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *