Malta-selskap ringer opp norske NUF om sletting

I fjor skrev vi om Verdun Group sine forsøk på å lure til seg kredittkortinfo ved salg av NUF. Nå går lignende selskaper dem i næringen for å presse en siste rest penger ut av den synkende NUF-skuta.

Firmaslett krever 2000 kroner for å slette ditt London-registrerte LTD/NUF-selskap. (Skjermdump: Firmaslett.com)

Mange bedriftseiere har fått smertelig erfare de lite etiske metodene til Malta-baserte Verdun Group i forbindelse med oppretting av et norsk utenlandskregistrert foretak (NUF) med morselskap i England.

I tillegg til å fare med løgn om skattespørsmål, og late som de ringer fra Brønnøysundregistrene, har det blitt rapportert om flere tilfeller av personer som presses til å oppgi kortinformasjon og blir belastet før de har gått med på noen avtale.

Selskapet har 21 politianmeldelser på seg i Norge.

Oppdatering 6.8.2013: Ifølge en leser kan det se ut som Verdun har skiftet navn til Zenith Etablering.

IP-adresse på Malta

Nå ringer et selskap som kaller seg Firmaslett opp norske NUF-eiere og forsøker å overtale deg til å betale dem for å slette Limited-selskapet i England, samt den norske avdelingen.

Frilansinfo kan dokumentere at Firmaslett i likhet med Verdun Group også opererer fra Malta, selv om selskapet ifølge dem selv er registrert i England, og de ringer fra et norsk telefonnummer.

Lignende forretningsmetode

Fremgangsmetoden som blir brukt ligner mye på hvordan Verdun Group opererer. Det er ikke usannsynlig at Firmaslett er startet av utbrytere som tidligere jobbet for Verdun.

– De bruker samme argumentene som Verdun Group, og krever forskuddsbetaling via kort eller faktura,  sier NUF-innehaver Anne Siri Langelandsvik til Frilansinfo.

Hun følte seg lurt av Verdun Group, og var derfor ekstra skeptisk da hun ble oppringt av nok et selskap som ville befatte seg med NUF-et hennes.

Spøkelsesselskap

Personen som opptrer som Firmasletts ansikt utad er ikke oppført som norsk skattebetaler. Firmaslett finnes ikke under dette firmanavnet i Companies House i England, og heller ikke i norske registre. Søk på firmaadressen gir ingen treff.

Her har man altså å gjøre med et spøkelsesselskap med uviss adresse, et selskap norske lover og regler ikke gjelder for. Frilansinfo.no advarer mot å gjøre forretninger med selskaper man ikke kan klage på hvis noe går galt.

Truer med saftig bot

– Klok av skade ba jeg om info på mail og en nettadresse så jeg kunne les mer om dette. Det ville ikke selgeren gi meg. Han sa det bare var å ringe ham opp igjen når jeg hadde bestemt meg, forteller Langelandsvik.

Et argument Firmaslett bruker i sin overtalelsesteknikk er å skremme med en bot på 5 000 pund hvis ikke regnskap og andre obligatoriske dokumenter innleveres i tide i England.

Companies House, som tilsvarer Brønnøysundregisteret i Norge, forsikrer imidlertid overfor Frilansinfo at skriftlige advarsler vil bli sendt ut til alle eiere som er sent ute med årsoppgaven, uansett nasjonalitet.

Les også: Slik sletter du ditt NUF selv for under hundrelappen.

11 kommentarer

 • roger hansen sier:

  Hei

  Det er Panlegis som står bak Firmaslett.com – De holder også til på Malta og ringer fra norske tlfnr.

 • Simon olavesen sier:

  Hei

  Firmaslett er 100 % bløff, tok mine penger men avvikle ingenting

 • Lars sier:

  Simon – Ved søk i engelske myndigheter har du aldri hatt et selskap registrert i England

 • Gunnar sier:

  Som tidligere ansatt på Firmaslett, så kan jeg ærligt si att dem gør en bra jobb. Det ær ett eget selskap, som ikke har noe med Panlegis eller verdun og gøre. Dem har alltid utført di tjenster som privatpersoner har bedd dem om att gøre. Det eneste dem gør ær å hjelpe dem med allt papir arbeid som må till for å avikle selskapet i England for dem som ær usikkre på hvordan man gør. Leser man på Companies house hjemmeside står det dær att man kan få dagsbot viss man ikke leverer in årsrapportering av økonomin i selskapet.

 • Tom sier:

  merkelig for selskap min får ca 20-30 samtaler hver dag for Firmaslett har bedratt dem ?? ,

  det er ikke så at Firmaslett drevet av Hao Tran tidligere kalte seg Christian Winter o er en kjent svindler?

 • Gunnar sier:

  Hei Tom. Hvilket selskap jobber du for? Under min tid på firmaslett, så fanns det verken en Hao Tran eller en Christian Winter. Det ær muligens Verdun Group du tenker på dær?

 • Merkelig at ikke Hao Tran jobber for Firmaslett når han faktisk eier firmaslett.no-domenet (og kontakt-e-posten er en firmaslett.com-adresse). http://www.norid.no/domenenavnbaser/whois/?query=firmaslett.no&charset=UTF-8. Denne informasjonen ble hentet inn 1.11.2012 og det er mulig den blir endret hos Norid i ettertid.

 • Anne Berthelsen sier:

  Hva nyskapende måte å markedsføre din egen bedrift, Atle.

  God Jul

 • Dette handler ikke om markedsføring av mine egne tjenester, men om å spre informasjon om bedrifter i utlandet som opererer på kanten av loven og har lurt svært mange ferske innehavere av enkeltpersonforetak. Frilansinfos målgruppe er akkurat disse ENK-innehaverne, og å ikke advare mot denne virksomheten ville være å unndra viktig informasjon for leserne. Min egen bedrift selger forøvrig ikke verken NUF eller sletting av NUF, vi trekker ingen kredittkort ulovlig via telefon, vi utgir oss ikke for å være noen andre enn de vi er, og vi har kontorer i Norge og kan enkelt saksøkes her til lands hvis noen mener vi gjør noe galt. Dette i sterk kontrast til selskapene som omtales i artiklene her, som ikke eksisterer i Norge og derfor ikke er så enkle å beskytte seg mot.

 • Jose sier:

  Verdun har skiftet navn til Zenith. http://www.zenith-etablering.no/

 • Verduns nettsted eksisterer fremdeles, men det kan se ut som zenit-etablering er registrert på Verduns adresse i Oslo. Oppdaterer artiklene med denne informasjonen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *