Leder: Oppsummering og oppfordring

Frilansinfo.no har vært på lufta i nøyaktig to måneder, og jeg benytter anledningen til å ta en liten oppsummering av situasjonen.

På 60 dager har vi publisert 35 saker. En rytme som muligens blir vanskelig å holde, men vi skal gjøre vårt beste for å bringe relevant stoff om og for frilansere.

  • For tiden har vi et par hundre lesere innom hver dag. Ikke verst når man vet at tallet var null den 20. januar.
  • Filene i Dokumentbanken er blitt lastet ned mer enn 400 ganger.
  • Hver leser bruker i gjennomsnitt hele 5 minutter og 11 sekunder på sidene. Det vitner om at sakene blir lest.

Påskeegg

De siste ukenes rabalder i forhold til Media Norge-avisenes skandaløse avtaler (og mangel på sådanne) for

frilansjournalister og -fotografer er bare ett eksempel på at vi gjør lurt i å snakke litt sammen. En isolert frilanser er lett å utnytte. Det samme er en ung og uerfaren frilanser. Og jammen viser det seg at vi som har drevet på noen år ofte har

mye å lære vi også. Vi håper å formidle innsikt her på nettstedet, men det viktigste er å åpne for kommunikasjon frilanserne imellom.

Derfor har jeg tre oppfordringer til deg:

1. Registrer deg på diskusjonsforumet. Bare en liten brøkdel av leserne har gjort det, og det er synd. Spørsmålene florerer på nettet, men svarene kommer sjelden fra andre frilansere. Her har vi en mulighet til å stille spørsmål til folk som driver med det samme som oss. Sannsynligheten for å få gode svar burde derfor være høy. Forumet er også en perfekt arena for å mobilisere oppmerksomhet om en aktuell problemstilling, et arrangement eller andre saker hele frilans-samfunnet bør få greie på.

2. Bruk kommentarfeltene aktivt. Del erfaringer og kom med innspill til sakene. Bonusen er at kommentaren kan promotere dine egne nettsider. Hver kommentar du skriver gir deg mulighet til å lage en permalenke til nettsidene. Det er sånne lenker Google liker. Så langt har vi fått én stakkars kommentar. Ikke rare greiene når nesten 1000 frilansere har vært innom så langt.

3. Engasjer deg. For å få et variert overblikk over hva som rører seg i frilansermiljøet, trenger vi din hjelp. Jo flere som skriver og bidrar med informasjon, jo mer variert blir stoffet og desto mer nyttig blir nettsidene for alle. Se denne siden for mer informasjon.

Ingen grunn til å være sjenert, vi begynner å kjenne hverandre nå. Her er du blant kollegaer.

God påske! 

Hansson

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *