Leder: En riktig beslutning

Det var ikke fritt for at man sperret øynene opp tidligere i år da det ble kjent at statlige penger skulle brukes til å diskriminere uorganiserte.

Det til tross for at det er organisasjonsfrihet i Norge. Og at «designer» ikke er en beskyttet tittel. Den varslede Designbasen skulle bli en intern greie for medlemmer i to organisasjoner. Bedrifter som søker til et statlig tilbud om designhjelp skulle bare få kontakt med de «godkjente».

Noen hadde tydeligvis mista gangsynet.


Design til Xploding Plastix’ platecover, tjuvlånt fra Bleed.

Konkurransetilsynet var ikke happy med saken da vi snakket med dem. Men rent bortsett fra en formalitet som Konkurranseloven, ville det vel være komplett idioti å utestenge noen av de flinkeste designerne vi har? For eksempel seniordesignerne i Bleed. Eller alle flinke unge utøvere som fagenes framtid hviler på, men som kanskje verken har penger til eller interesse av å organisere seg.

Frilansinfo.no hilser derfor avgjørelsen om å gjøre Designbasen åpen for alle utøvere velkommen. En klok beslutning. Det skulle bare mangle.

Skal utøvere i kreative fag få skikkelig tyngde i møte med næringsliv og det offentlige må det en tverrfaglig samling og åpenhet til. Løsningen er ikke å krype inn i sine respektive faglige sneglehus og håpe på bedre tider.

Vi gratulerer Designrådet, Innovasjon Norge, Grafill og Norske Industridesignere med den nye tjenesten, og håper at den blir et viktig synliggjørende tiltak for designere av alle slag.

Uansett overbevisning, organisasjonstilhørighet, matvaner, legning…

Les også: Fritt fram for alle i Designbasen.

PS. Hvorfor er arbeidsprøvene i Designbasen så små? Er ikke vitsen at de skal bli sett?

1 Trackback

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *