Kurser frilansere i avansert sikkerhet og risikoanalyse

Åtte frilansreportere som vil jobbe i krigssoner og andre risikoområder kan få delta på et omfattende og gratis sikkerhetskurs i regi av NJ Frilans.

NB: Søknadsfristen er mandag 2. oktober. Du kan søke her.

Illustrasjonsfoto – sikkerhetskursIllustrasjonsfoto.

Kurset er av samme type VG har sendt sine ansatte på. Det holdes av instruktører fra Bestia Risk Consulting 6.-10. november 2017 på et øvingsområde ved Krøderen, halvannen time fra Oslo.

Sikkerhetsforståelse, avansert førstehjelp, risikoanalyse, våpen, veisperringer, navigasjon, stressmestring og psykisk førstehjelp er blant ingrediensene. Det blir også foredrag av erfarne journalister som har vært ute i verden ei vinternatt før.

For å gi kurset gratis er det hentet inn penger fra Fritt Ord og Norsk Journalistlag. Deltakerne må ha vært medlemmer i NJ Frilans i minst tre år, og kan ikke være bundet av karantene etter å ha mottatt Fri-STUP-støtte tidligere.

Deltakerne skal plukkes ut basert på flere kriterier, som behov, tidligere erfaringer og fremtidige planer.

– Vi ser ikke bare etter deltagere som skal jobbe i aktive konfliktsoner, men også deltagere som skal jobbe i andre risikoutsatte områder, skriver informasjonsansvarlig Kyrre Lien på frilansklubbens nettsider.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *