Kontorstol-kvalitet koster

Er du avhengig av en god kontorstol til lange arbeidsdager, må du belage deg på å grave litt i lommeboka. Vi har testet modeller fra de største møbelkjedene, i håp om å finne kvalitet for en grei penge.

De billigere stolene viste seg å være uaktuelle. De aller fleste modellene vi testet, som koster under 1 500 kroner, er ukomfortable og mangler viktige detaljer, som for eksempel nakkestøtte og justerbar rygg.

Det er ikke dermed sagt at dyrere stoler automatisk er så mye bedre. Volmar, Ikeas mest kostbare modell til over 2 000 kroner, er mindre behagelig å sitte i, og egner seg neppe for frilansere med kontorjobb. Det gjør heller ikke Møbelringens Erik i samme prisklasse.

Vi har valgt ut de eneste fire kontorstolene som til en viss grad forsvarte prislappen i vår test:

ANTIGUA EXE

Pris:  1 999 kroner
Butikk: Staples
Terningkast: 4

Antigua Exe har et lekkert design, nakkestøtte og justerbar armhøyde. Staples’ beste stol er komfortabel å sitte i over en kortere periode, mye grunnet en veldig myk sittepute. Uten at vi har langtidstestet stolen er det fare for at dette kan føre til at stoppen faller sammen over tid.

Det som trekker ned er at kontorstolen har en tynn rygg som gjør at du må bytte posisjon ofte for å unngå å anstrenge ryggen, samt at den føles litt «billig» i materialet.

TS MED ART

Pris: 5 495 kroner
Butikk: Bohus
Terningkast: 5

 

TS med art er laget i Tyskland og er virkelig et eksempel på germansk kvalitet. Denne kontorstolen har en god og justerbar rygg som du også kan skifte motstandsnivået på. Den har også komfortable armlener og nakkestøtte. Bare å sette seg ned i stolen gir motivasjon til å starte arbeidet med en gang. Designet faller ikke helt i vår smak, og prisen er også veldig høy.

Selv om dette trolig er den beste kontorstolen av de vi testet, hadde vi likevel forventet enda mer med tanke på prislappen på over 5 000 kroner.

Kontorsjef høy rygg

Pris: 1 049 kroner
Butikk: Møbelringen
Terningkast: 4

Møbelringens representant i denne testen varter opp med både skinntrekk og et pent, moderne design. Herlige puter både for bak og rygg gjør at kontorstolen er behagelig å sitte i.

På en annen side mangler stolen nakkestøtte, og har harde og ukomfortable armlener av stål, noe som merkes allerede etter en kort stund. Den egner seg derfor trolig helst for næringsdrivende med lavt budsjett og moderate arbeidsøkter.

Markus

Pris: 1 595 kroner
Butikk: Ikea
Terningkast: 6 – Testvinner

Med Markus lover Ikea en stol som er «komfortabel å sitte i under lange arbeidsøkter», og svenskene virker å holde sitt ord. Ikke bare er den estetisk og relativt billig, den har også en høy, justerbar rygg, nakkestøtte og låsbar vippefunksjon. Stolen er veldig god å sitte i uansett om du skal arbeide intenst med hender og hode, eller bare lese dokumenter på dataskjermen.

For kun knappe 1 600 kroner blir Markus vår testvinner, tett fulgt av Bohus sin TS, som ikke er verdt over tre ganger så mye, til tross for at den er hakket bedre.

4 kommentarer

 • Einar sier:

  En ting å tenke på for folk som jobber mye foran pcen:

  Dessto mer komfortabel kontorstol du har – dessto mindre må støttemuskulaturen i kroppen din jobbe – destto større sjanse for å få problemer med rygg, skuldre osv. Skal du absolutt sitte mye i en stol, bør du bruke en stol som gjør at du skifter posisjon ofte. Det er en grunn til at mange fysioterapeuter sitter på en gymball….

 • Det har du rett i, det er en fare for at spesielt ryggen blir passivisert når man sitter for godt over lang tid. Det er viktig å variere arbeidsposisjon og sittemåte, og kanskje stå en del også. Men å kjøpe en billig og dårlig stol løser nok ingen problemer. Når det gjelder skuldre tror jeg problemer der oppstår uavhengig av hvordan stolen er utformet, det har mer å gjøre med høyde på arbeidsflaten, type arbeid, stressnivå, type arbeidsoppgave, osv.

 • Begynte akkurat å savne den, men så kom den jaggu inn til slutt som testvinner. Har Markus selv på kontoret, og den er absolutt å anbefale, har tilbragt mange lange dager i den!

 • Gjermind Djnumrejg sier:

  Hei,
  Takk for et flott innlegg. En god kontorstol er kritisk når du arbeider mange timer ved skjermen så fett med noen tips. Jeg vil også gjerne gi en anbefaling. For 2 år siden kjøpte jeg en ny kontorstol fra en nettbutikk som primært henvender seg til profesjonelle kontormiljøer – slik den er av førsteklasses kvalitet. Dette er den beste stolen jeg noensinne har hatt – ingen ryggproblemer mer!
  Jeg ønsker å gi min anbefaling til andre som leter etter en god kontorstol.
  Nettbutikken heter: http://www.kontormøblene.com

  Hilsen Gjermind

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *