Kan «Star Wars» hjelpe deg med å få ting gjort?

Det fargerike universet fra Star Wars-filmene inneholder kanskje lærdom som kan hjelpe deg med å nå målene dine.

Det mener i alle fall Essay Tigers som har funnet inspirasjon i mange av sitatene fra Star Wars-filmene, og laget en artig infografikk som kanskje kan være til inspirasjon.

A Star Wars Guide to Achieving Goals

Gjengitt med tillatelse fra essaytigers.com

George Lucas, skaperen av Star Wars, er dypt opptatt av mytologi og filosofi.  Det reflekteres helt tydelig i filmene han skapte. Rollefigurer som Yoda og Obi-Wan Kenobi benytter enhver anledning til å komme med råd til filmens helt, Luke Skywalker, og disse rådene hjelper ham å gjøre slutt på det onde imperiet og redde sine venner.

– Do, or do not. There is no try.

Mest minneverdig er kanskje Yoda sitt sitat om å ikke prøve, men bare å gjøre. Å gi slipp på usikkerhet og bare utføre. Det kan hende du feiler, men det gir deg det du trenger til å gjøre det bedre neste gang.

Jedi-mesteren Qui-Gon Jinn understreker også hvor viktig fokuset ditt er. Hvis du ikke fokuserer på oppgaven du har foran deg, sier det seg selv at det vil gå dårlig. Da blir du distrahert og frustrert.

obiwanFoto: Lucasfilm/Disney

Flaks finnes ikke

Obi-Wan Kenobi har erfart at flaks ikke eksisterer. Og det stemmer. Det eneste som gjelder er å arbeide fokusert og målrettet, og ikke la ting komme i veien. Å vente på at noe skal skje betyr rett og slett at ingenting kommer til å skje.

Vi syns disse rådene var ganske gode, og det er jo artig at Star Wars kan inspirere på så mange måter. Den syvende filmen i rekken går på kino i disse dager. Kanskje har den med seg flere gode råd?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *