Journalistlaget advarer mot Kultmag

Kultmag bestilte artikler fra flere frilansere, satte dem på trykk, og unnlot deretter å betale fakturaene. Det er ikke første gang.

Etter at frilanser Thor A. Nagell fortalte historien sin til fagbladet Journalisten torsdag 19. mars, har flere andre frilansere fortalt at de har lignende erfaringer med Kultmag, redaktør Esben Hoff og Andrime Forlag, som inntil nylig stod som utgiver av magasinet. Det viser seg at det ikke er første gang Hoff ignorerer henvendelser og purringer fra frilansere.

Nå advarer Norsk Journalistlags jurist Knut Skaslien frilansere mot å skrive saker for kulturtidsskriftet uten forhåndsbetaling.

Kultmags redaktør Esben Hoff - faksimile fra www.kultmag.no

Kultmags redaktør Esben Hoff sliter med å få betalt regninger. NJ advarer. (Faksimile av Kultmag.no)

Frilanser Anne-Lise Aakervik måtte gå to runder i retten med Esben Hoff og Kultmag, i løpet av en treårsperiode, for å få pengene hun hadde krav på. Første gang ventet hun tålmodig i ett år før hun tok saken videre. Selv ikke med en rettskraftig dom fikk hun betalt. Først et års tid seinere ble det ryddet opp.

I 2007 tok redaktør Hoff igjen kontakt med Aakervik og ba henne lage en ny reportasje. Han hevdet at det var ryddet opp i pengetrøbbelet. Aakervik ga ham en ny sjanse, og saken kom på trykk over ni sider. Også denne gangen skulle det bli vanskelig for frilanseren å få pengene sine. I november 2008 vedtok redaktøren en dom i Forliksrådet, og lovte å gjøre opp for seg innen fristen på 14 dager.

Den dag i dag har fremdeles ikke Aakervik sett noe til pengene. NJ har nå tatt over saken. Esben Hoff sier i en kommentar til Journalisten at de «jobber med saken» og gjør så godt de kan for å rydde opp.

Kilde: Journalisten.

2 kommentarer

  • Har gjort en del jobber for dem og alltid fått betalt?
    De har hatt nedgangstider og da ventet jeg bare og fikk det jeg skulle ha. Prøv igjen…

  • Hansson sier:

    Mitt tips: Ingen vits å ta sjansen så lenge det finst flust av andre publikasjoner der ute som faktisk betaler fakturaene til riktig tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *