Idékokeriet søker kreative frilansere

660 kvadratmeter boltreplass for frilansere og andre kreative er reservert i det nye kulturkvartalet ved Schous Bryggeri i Oslo. Og du kan være med!

bryggeriet

Illustrasjon: Arkitektkontoret Eide og Haslestad for KLP Eiendom

Oslo kommune og KLP eiendom er godt i gang med å gjøre det ærverdige Schous Bryggeri om til hovedstadens største kulturknutepunkt, med popsenter, riksscene for nasjonal og internasjonal folkemusikk, joik og folkedans, øvingshotell for band, samt musikk- og kulturskole. Også Oslo barne- og ungdomsteater, dansestudio, musikkforretninger, reklamebyrå, TV-selskap, arkitektfirma og en rekke bransje- og interesseorganisasjoner er på vei inn i det nye kulturkvartalet.

Idékokeriet blir de kreative frilansernes del av det nye kulturkvartalet. Åpningsdato er 1. mai 2009.

I tillegg til de gamle bygningene skal det også reises et nybygg i bakgården. Her kan du se et kart over kvartalet, som ligger ved Trondheimsveien, mellom Thorvald Meyers og Herslebs gate.

Informasjonsmøte

Torsdag 2. april arrangeres informasjonsmøte for deg som er interessert i å leie deg inn i Idékokeriet. Målgruppa er blant annet tekstforfattere, musikere, produsenter, scenografer, journalister, skuespillere, fotografer, tegnere, oversettere, regissører, designere, konsulenter, osv.

Savnet kreativt miljø

Initiativtaker til Idékokeriet er Mocci Ryen, (bildet) vokalist, låtskriver og utvikler av kulturopplevelser. Hun har, i likhet med andre frilansere, i mange år hatt arbeidsplass på hjemmekontoret. Der har hun utviklet og produsert konserter, forestillinger, festivaler, kurs og andre kulturelle arrangementer.

mocci

Foto: Marte Garmann Johnsen © M’productions

– Jeg har savnet et kreativt miljø rundt meg i det daglige hvor påfyll av nye tanker, ideer og inspirasjon kunne bidra til videre motivasjon og innovasjon.

Store muligheter

Idékokeriet har en samlet grunnflate på 663 kvm med store muligheter for å tilpasse lokalet etter eget behov. Flere modeller for deltakelse vil bli tilbudt, alt etter hvilke behov deltakerne har:

  • Faste deltakere: Frilansere som inngår avtale over en lengre periode med fastsatt egenandel
  • Prosjektdeltakere: Frilansere som inngår kortvarige avtaler med justert egenandel.
  • Artist in residence:  Deltakere som gis plass gjennom samarbeidsprosjekt.

Hvis du er interessert i å delta på informasjonsmøtet kan du sende en melding fra dette skjemaet.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *