Leder: Hvis jeg bare hadde visst…

Hvis jeg bare hadde visst det jeg vet nå.

Eller – hvis bare dette nettstedet hadde eksistert da jeg, uten å ha den fjerneste anelse om hva jeg bega meg ut på, begynte som soloarbeider en gang på senhøsten 2001.

Selv om jeg hadde fylt 30 og var relativt oppegående på det tidspunktet (det har senere gått nedover på det feltet, naturligvis) husker jeg at jeg hadde vanskelig for å få taket på dette med bilag, moms, skattefradrag og prisfastsettelser. Det var ihvertfall vanskelig å få svar på spørsmålene jeg gikk rundt med.

Tilfeldigvis var det slik at de jeg kjente heller ikke hadde snøring, så jeg kom ikke noe lengre på det holdet.

Derfor gjorde jeg de fleste feilene jeg kunne gjøre, og beit blant annet på lokketilbudet fra et lugubert «regnskapsbyrå» som fakturerte grundig og ofte og som et år seinere forsvant sporløst ut i naturen sammen med det jeg hadde gitt dem av permer og papirer. Au revoir.

Nok om det.

For å gjøre det enklere for alle som har det slik jeg hadde det, har jeg startet Frilansinfo.no. At det er et behov vitner e-postene om, som jeg med jevne intervaller mottar fra nyutdannede som spør om råd. La oss like godt samle alt på et sted og gjøre svarene så bra som mulig.

Nettstedet er også til for alle oss andre som har drevet på noen år. Hvorfor? Fordi det mangler et forum for informasjonsutveksling på tvers av faggrupper, forbund og snevrere kollegiale sirkler.

Problemstillingene er de samme for de aller fleste av oss. Nettet er et kraftig medium, og ved å bruke det aktivt kan vi samlet skape en kollektiv bevissthet om vår egen situasjon, noe som utvilsomt er en framtidsrettet strategi.

Personlig tror jeg en inkluderende holdning der informasjon og opplæring av nykommere har en sentral plass er en riktigere og mer langsiktig måte å møte framtida på enn krampaktig vern om opparbeidede privilegier ved hjelp av enda flere lukkede arenaer.

Frilansinfo er derfor et åpent rom der alle kan delta. Det er ikke flere frilansere i Norge enn at det er plass til alle.

Velkommen om bord.

Hilsen
Hansson

PS. Ta gjerne kontakt hvis du har forslag eller ideer til hvordan vi kan utvikle prosjektet.

Illustrasjon: Thomas Ekelund

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *