Husk at du kan søke om å utsette næringsoppgaven

Litt for travelt nå i slutten av mai? Unngå stress, og kø hos Altinn: Søk om å utsette næringsoppgaven i 20 dager.

Næringsdrivende som leverer elektronisk vil automatisk få utsettelse hvis de sender søknad via Altinn innen utgangen av mai.

Hvis du av en eller annen grunn er tvunget til å levere seinere enn 20. juni må du legge ved en begrunnelse. Men det er ikke garantert at Skatteetaten vil akseptere den.

I jungelen?

Husk at det ikke er sikkert mobiloperatøren din har dekning hvis du skal på reise til et eksotisk land. Dermed kan du ikke motta kode for innlogging i Altinn, og kan verken levere eller søke om utsettelse.

Regnskapsføreren søker for deg

Du slipper å tenke på utsettelse hvis du har regnskapsfører. De søker på eget initiativ for en del av kundene sine. Hvis du tar regnskapet selv men er lut lei, bør du snarest sette ut regnskapet for 2011 og la ekspertene ta seg av all offentlig rapportering.

PS: Skjemaet for å søke om utsettelse heter «Næringsdrivendes søknad om utsatt frist for levering av selvangivelsen».

3 kommentarer

 • TO sier:

  Hm… på punktet Søknadsinformasjon står det

  «Du kan bare søke utsettelse hvis det foreligger særlige grunner (for eksempel sykdom, uventet reisefravær e.l.) som gjør det vanskelig å levere selvangivelsen i tide. Leveringsfristen vil da bli utsatt til 20.06.2011.»

  Noen som vet hvor strenge de er på dette punktet?

 • Hansson sier:

  Det er ingen menneskelig sjekk på at grunnen din er gyldig. Du får beskjed umiddelbart (i en PDF som Altinn genererer) at du har fått innvilget søknaden. Jeg burde kanskje ha tatt det med i artikkelen at man må skrive inn en grunn. Ifølge Din Side (som har med feil leveringsfrist i artikkelen) vil ikke Skatteetaten være firkantet

 • Hansson sier:

  Artikkelen jeg lenker til har ingenting meg næringsdrivende å gjøre, jeg leste feil over hele linja… Men essensen er vel den samme. De er ikke strenge på det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *