Har millionomsetning, strøk på kredittsjekk

IT-konsulenten Terje Bergli fikk en kredittscore på 7 av 100 mulige fra Dun&Bradstreet, til tross for at han omsetter for en million i året og aldri har hatt betalingsanmerkninger.

Bergli  har drevet enkeltpersonforetak siden 2004, og blir i dag intervjuet av nettmagasinet Enkelt.cc. Den automatiske kredittsjekken fra D&B ga rødt lys for Bergli nettopp fordi han driver enkeltpersonforetak og har variable inntekter. Likevel har konsulenten en inntekt godt over gjennomsnittet for landets selvstendige næringsdrivende.

Da Enkelt.cc konfronterte Dun&Bradstreet med det oppsiktsvekkende resultatet, bekreftet de at enkeltpersonforetak teller negativt ved kredittsjekking. Selskapet ville ikke gå inn og overstyre Berglis score, men lar det bli opp til de som skal gi kreditt (i dette tilfellet en bank) å foreta en individuell vurdering.

– Jeg opplever dette som  direkte krenkende, og det er skremmende at man kan holde på sånn innenfor norsk kredittvurdering, sier Bergli i en kommentar.

Det hører med til historien at konkurrenten Creditinform ga Bergli 72 av 100 mulige poeng på en kredittvurdering av samme slag.

Kilde: Enkelt.cc

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *