Gratisseminar om finanskrisen og pressen

Hvorfor klarte ikke en samlet verdenspresse å fange opp hva som var i ferd med å skje med den globale økonomien på et tidligere tidspunkt? Og klarte mediene å formidle det som skjedde på en forståelig måte?

Institutt for Journalistikk og Handelshøyskolen BI, i samarbeid med Finansmarkedsfondet, inviterer 25. september til gratis seminar om pressedekningen av finanskrisen.

Det solide debattpanelet består blant annet av far og sønn Kåre og Per Valebrokk, som ser på hva journalistene fikk ut av krisen, mens BI-professor Sverre Knutsen setter det hele i et historisk perspektiv.

terrakommunene

Sju norske kommuner fikk den internasjonale finanskrisen rett i fleisen da Terra Securities gikk under. (Faksimile fra nrk.no)

Fra Sverige kommer finansjournalisten Knut Kainz Rognerud (Dagens Nyheter) for å ta et oppgjør med journalister som logrer hver gang de møter en direktør. Lite fornøyd med deler av pressen er også advokat Jon Skjørshammer, som på vegne av sju Terra-kommuner har gått til sak mot den amerikanske bankgiganten Citigroup.

Dessuten kommer tidligere Aftenposten-kommentator Kathrine Aspaas og en representant for engelske The Guardian.

Seminaret holdes på BI i Nydalen, rom B2 040, fra 08.30 til 14.00. Det er gratis og åpent for alle, og det serveres en enkel lunsj. Påmelding pr e-post til gro.nervik /at/ij.no

Hvorfor klarte ikke en samlet verdenspresse å fange opp hva som var i ferd med å skje med den globale økonomien på et tidligere tidspunkt? Og da finanskrisen var et faktum: Klarte mediene å formidle det som skjedde på en forståelig måte?

Institutt for Journalistikk og Handelshøyskolen BI i samarbeid med Finansmarkedsfondet inviterer til gratis seminar om journalistikk og finanskrise, der du blant annet får høre far og sønn Kåre og Per Valebrokk diskutere den journalistiske dekningen av finanskrisen. Du møter også BI-professor Sverre Knutsen, som setter dagens krise og mediedekning i et historisk perspektiv. Fra Sverige kommer finansjournalisten Knut Kainz Rognerud (Dagens Nyheter) for å ta et oppgjør med journalister som logrer hver gang de møter en direktør. Lite fornøyd med deler av pressen er også advokat Jon Skjørshammer, som på vegne av sju Terra-kommuner har gått til sak mot den amerikanske bankgiganten Citigroup. Dessuten kommer tidligere Aftenposten-kommentator Kathrine Aspaas og en representant for engelske The Guardian. Kommer du?

Tid: Fredag 25. september kl 08.30-14.00
Sted: BI i Nydalen, rom B2 040

Seminaret er gratis, og det serveres en enkel lunsj. Påmelding pr epost til gro.nevik@ij.no

Med vennlig hilsen

Gro Nervik Glindø

Prosjektkoordinator

Institutt for Journalistikk

Telefon 69 30 41 53
Mobil 993 86 908
Sentralbord 69 30 41 00
E-post: gro.nervik@ij.no
www.ij.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *