Beskyttet yrkestittel for Grafill-medlemmer

Den nye, beskyttede yrkestittelen for medlemmer i Grafill blir AMG, Autorisert Medlem Grafill.

Formålet er ifølge Grafill å høyne medlemmenes kompetanse og samtidig synliggjøre dette for oppdragsgiverne ved hjelp av tittelen. Organisasjonen mener dette vil øke fagenes status. «Innføring av beskyttet tittel er spesielt viktig i dagens marked hvor det utdannes stadig flere innen Grafills fagområder, samtidig som oppdragsgivernes krav til profesjonalitet øker» heter det på Grafills nettsider.

Grafill-logo

Til Aftenposten presiserer daglig leder Anne-Mette Hoel at medlemmene lenge har ergret seg over at hvem som helst kan kalle seg grafisk designer, illustratør eller interaktiv designer.

– Gjennom innføring av tittel blir det lettere for markedet å orientere seg blant stadig flere utøvere i en uoversiktlig bransje. Vi opplever et sterkt og økende prispress fordi tilbudet er større enn etterspørselen, sier Hoel.

Hvert år kommer 600 nyutdannede ut på markedet.

For å bruke tittelen må medlemmene gjennomføre et todagers kurs i prosjektledelse, arbeidsprosesser, økonomi, opphavsrett, kontrakter, presentasjonsteknikk og etiske retningslinjer. Alle som får tittelen AMG blir lagt inn i en ny database på nettet sammen med medlemmer fra Norske Industridesignere og Designbyråforeningen. Nettstedet lanseres 1. mai. Målet er å øke tilgjengeligheten til kompetansen og gjøre det lettere for oppdragsgivere å vurdere utøvernes faglige nivå.

Første AMG-kurs holdes 5. – 6. april 2008 på DogA (Norsk Design- og Arkitektursenter) i Oslo.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *