– Frilanserne må jobbe fortere

– Alle må jobbe fortere i en situasjon der kostnadene øker og inntektene faller. Det gjelder både faste og frilansere, sa Vi Menn-redaktør Alexander Øystå under et debattmøte om ukepressen.

stoppeklokke

– Hjemmet Mortensen har gjennomført store kutt blant de ansatte. De som er igjen, må jobbe mer effektivt. Dette kommer også til å gjelde for mange av frilanserne, sa Øystå, ifølge en artikkel på Norsk Journalistlags nettsted.

Tone Rise, som er FJs frilanskontakt for Aller Media, fortalte på møtet at flere har opplevd honorarkutt på opptil 50 % både i Hjemmet Mortensen og Aller.

– Vi frilansere kan ikke kutte kostnader slik en bedrift kan. Vi er bare en person, og må enten jobbe mer, gå til andre for å jobbe, eller lage kjappe metoder som kan gå ut over kvaliteten, sa hun på møtet.

Øystå på sin side opplyser at frilanserne har skjønt at de må jobbe kjappere, og hevder samtidig at stoffkvaliteten fremdeles er på topp.

– Jeg tror 90 prosent av frilanserne har begynt å jobbe fortere. De vi bruker, står på og jobber bra. De leverer kjempekvalitet.

1 Trackback

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *