Frilanserfiendtlig kontrakt fra Hjemmet Mortensen

NJ og Frilansjournalistene går nok en gang ut og advarer mot urimelige kontrakter for frilansere. Denne gangen er det Hjemmet Mortensen som får kjeft for rettighetsrøveri.

Ukebladet HjemmetFrilansere med oppdrag for Hjemmet Mortensen (Hjemmet, Det Nye, Norsk Ukeblad, Vi Menn, Her og Nå, Bonytt m.fl.) har de siste ukene fått presentert kontrakter der Hjemmet Mortensen ikke bare krever rett til å publisere og gjenpublisere stoffet i alle HM-gruppens medier, men også i medier der selskapet har redaksjonelt samarbeid med andre utgivere.

– Hjemmet Mortensen prøver også å sikre seg retten til å lagre stoffet elektronisk for å gjøre det tilgjengelig for offentligheten, heter det i en e-post fra Frilansjournalistene/NJ til medlemmene.

– Disse avtaleforslagene undergraver fullstendig markedet for frilanserne. De åpner for fri flyt av stoff mellom medier som har inngått et omfattende redaksjonelt samarbeid, som i praksis dekker store deler av det markedet frilanseren skal operere i, sier NJs nestleder Kjetil Haanes til nj.no.

Vår leser Snappy har lagt ut nyheten i diskusjonsforumet for å gjøre andre frilansere oppmerksom på saken.

(Opprinnelig sak fra nj.no finner du her)

Les også saken vår om Fædrelandsvennens tvilsomme kontrakt.

2 Trackbacks

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *