Enkel spambeskyttelse med Gmail

Hvem er det som selger e-postadressa di til spammere? Finn ut!

En del av leserne som har lagt igjen kommentarer eller registert seg her på nettstedet er tydeligvis konsekvente på å bruke Gmails enkle og geniale metode for å spore spam. Metoden dukket opp tidligere i år, etter at blant andre Lifehacker skrev om den, og har tydeligvis begynt å slå rot også blant norske gmail-brukere.

Ved å skrive kari+nettstedetsnavn@gmail.com i stedet for bare kari@gmail.com når hun registerer seg på diverse nettsider, kan Kari få klar beskjed om hvem som misbruker e-posten hennes. Adressa kommer nemlig gjennom til innboksen hennes selv om man kanskje ikke skulle tro at det var mulig. Dermed har synderen avslørt seg selv. Deretter er det bare til å luke ut alle følgende spamsendingene fra samme adressevariant ved hjelp av Gmails filterfunksjon. Uten å risikere at andre viktige meldinger forsvinner.

Men virker denne metoden for andre tjenester enn gmail? Og virker den for de som bruker Apple Mail, Outlook eller Thunderbird? Noen som vet?

2 kommentarer

  • Hansson sier:

    … og herved har vi rundet 100 artikler!

  • turbo sier:

    Dette er jo et godt gammelt triks som jeg tipper de fleste spammere for lengst har omgått vha. kode som sier: Hvis en e-postadresse inneholder tegnet «+», fjern tegnet «+» samt alle tegn frem til «@».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *