Designbasen lanseres denne høsten

Den nye norske databasen over «godkjente» designere lanseres i høst. For å få innpass må du ha godkjent-stempel fra en av fagorganisasjonene.


Tekstildesign. Foto: Decor8

Den nye tjenesten er et samarbeid mellom Norsk Designråd, Innovasjon Norge, Norsk organisasjon for visuell kommunikasjon (Grafill), Norske Industridesignere (NID) og Designbyråforeningen.

Målet er at bedrifter som ønsker å kjøpe designtjenester skal kunne finne fram til profesjonelle og kvalitetssikrede utøvere.

– Hvert byrå kan opprette en profil og laste opp bilder fra tidligere prosjekter. Frilansere og mindre byråer kan også bruke profilsiden som et enklere alternativ til egne nettsider, heter det i presentasjonen fra Designrådet.

For å være representert i databasen må du godkjennes av en av fagorganisasjonene med tanke på strategiske, konseptuelle og tekniske evner.

– Dette gir bedrifter og oppdragsgivere generelt en trygghet for at medlemmene representerer en høy designfaglig standard, skriver Designrådet.

2 kommentarer

  • Dette er faktisk bra saker! Visste ikke om dette før nå.

  • Litt tilleggsinfo fra oss i Norsk Designråd på denne artikkelen:

    Nå er det klart for registrering nemlig!

    Vi åpner for næringslivet og offentligheten 3. november. Men for designbyråer, selvstendig næringsdrivende og frilansere er designbasen åpnet nå.

    Registrer deg / logg inn her: http://www.norskdesign.no/designbasen/registrering

    NB! Dersom du har benyttet Norsk Designråds elektroniske søkeskjema for designpriser (for eksempel Merket for god design), kan du logge inn direkte med din brukerkonto for utmerkelser og priser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *