Brustad vil forenkle reglene for små AS

Næringsminister Sylvia Brustad setter ned et utvalg som skal revurdere lovgivningen for små aksjeselskaper.

Sylvia Brustad

Det er spesielt aksjelovens krav til regnskap og revisjon som skal revurderes, skriver Dagsavisen.

– I dag er det slik at alle selskap har samme krav til regnskap og revisjon, enten de har to eller 1.000 ansatte. Jeg mener det må være mulig å få til en forenkling for de små bedriftene, slik at de kan bruke mindre tid på skjemaer og mer tid på å drive bedriften sin, sier Brustad.

På møtet i Regjeringens strategiske råd for SMB kom blant andre Revisorforeningen med innspill, i form av forslag til mikroaksjelov og mikroregnskapslov.

Største siden Altinn

Brustad viser til at både EU og flere land innenfor EU har vært engasjert i arbeidet med å bedre rammebetingelsene for de små og mellomstore bedriftene.

– Dette er det største forenklingstiltaket rettet mot næringslivet siden Altinn, mener Brustad. Tiltaket er en del av satsingen «Et enklere Norge» der målet er å forenkle regelverk og rapportering og spare næringslivet for tid og penger.

For næringsdrivende frilansere kan en modernisering av lovverket rundt AS bety at det blir mindre kostbart å drive med mindre personlig risiko. Dette kan gi flere muligheten til å ansette seg selv i egne AS og få flere og bedre sosiale rettigheter, som f.eks. rett til dagpenger ved arbeidsledighet.

Foto: Nærings- og handelsdepartementet

1 kommentar

  • Kenneth Dreyer sier:

    Dette har jeg hørt snakk om lenge – synd det aldri blir noe mer! Søkte litt rundt på regjeringens nettside, men fant lite med resultater fra dette møtet..

    På tide med en ny regjering!

1 Trackback

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *