Bli kontornomade med en arbeidskamerat

Ensomt å jobbe aleine? Hvorfor ikke jobbe sammen med en kompis?

Dette er del 2 i en serie om måter å jobbe på som frilanser. Les også del 1.

Alle som noensinne har sittet på hjemmekontor med et prosjekt som strekker seg over flere uker kan skrive under på at frilansjobbing kan være ytterst ensomt.

Høyt arbeidspress gjør det desto vanskeligere å finne tid til å bryte ut av rutinen og prøve å gjøre arbeidsforholdene bedre og mer sosiale. Riktig tidspunkt for å se seg om etter nye muligheter er derfor når du har litt bedre tid mellom to prosjekter.

I tospann

Å jobbe i mer sosiale omgivelser forutsetter ofte at du kan jobbe fra en bærbar datamaskin. En enkel løsning er å ta jobben med på en kafé med trådløst nettverk. Men for mange er det ikke optimalt over lengre tid.

Et enkelt skritt videre for å øke den sosiale faktoren er å huke tak i en venn som jobber på samme måten som deg.

Lage jobb-avtaler

Dere trenger ikke noe kontor for å jobbe sammen. Avtal å møtes for å jobbe sammen på kafé, bibliotek eller et annet offentlig sted, eller hjemme hos hverandre. Det går an å jobbe på kjøkkenet hvis det ikke er nok bordplass andre steder. Er det fint vær kan dere ta en utekontordag. Bytt på hvor dere møtes.

Konsentrasjon og bedre pauser

Denne måten å jobbe på kan, i motsetning til hva du kanskje tror, gi bedre fokus enn når du sitter aleine på samme sted hele uka.

Begge to er sannsynligvis interessert i å få gjort arbeidsoppgavene deres, slik at avbrytelser ikke blir noe problem. Pausene blir mer effektive, du får hvilt hodet på en annen måte enn om du skulle tatt en pause på hjemmekontoret uten noen å prate med.

Den andres konsentrasjon vil hjelpe deg til å fokusere på dine egne oppgaver. Selv om dere jobber med helt forskjellige ting vil du i pausene få inn ideer og nye tanker du ikke ville fått helt aleine.

Lag jobbavtaler med noen du kjenner, og prøv selv!

1 Trackback

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *