6 teknologitrender du bør kjenne

Aldri før har teknologi vært en såpass integrert del av hverdagen vår. Teknologiske løsninger styrer alle aspekter av livene våre.

Smartlås

Vi starter dagen med skru av alarm og/eller oppvåkningslys på mobilen, før vi går inn på kjøkkenet for å koke oss en kopp kaffe. Kanskje er denne allerede klar etter at du satt på timeren kvelden i forveien? Vi kjøper buss- eller togbilleten gjennom en app på mobiltelefonen eller tar elbilen til jobb, hvor vi ofte jobber med moderne teknologisk utstyr eller selger teknologiske løsninger.

På fritiden underholder vi kanskje oss selv med spillkonsoller som er koblet til wifi, eller streamer våre favorittserier på en HDR-TV. Som vi ser er vi alle preget av teknologi i hverdagen, i større eller mindre grad. Derfor er det ikke rart vi liker å oppdatere oss på de nyeste trendene på markedet.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på 6 teknologitrender som kommer til å prege den nærmeste fremtiden.

1. Selvkjørende biler og taxier

I 2016 annonserte Tesla at alle fremtidige biler skulle produseres med selvkjørende maskinvare. Tre år senere annonserte Elon Musk at han ønsket å være ledende innen bildelingstjenester, i sterk konkurranse med Über og taxier. Tanken er at gjennom et eget program kan Teslaeiere som ønsker det dele bilene sine som robottaxier. På denne måten kan bileierne tjene ekstra penger når de ikke selv bruker bilen.

Foreløpig er selvkjørende biler fortsatt en litt futuristisk tanke, men de er ventet å bli en stor del av hverdagen vår om kun noen få år.

2. Smarte assistenter

Kanskje har du, som mange andre, installert en smarthøyttaler i boligen? Da er du kanskje også kjent med Alexa og Google Home. Disse to damene flyttet inn i mange hjem i løpet av fjoråret, og ser ikke ut til å forsvinne med det første. Begge er smarte assistenter som du kan koble til wifi-nettverket ditt. Slik kan du be dem om alt fra å sette på favorittmusikken din til å skru av og på lys i hjemmet.

Trenden med smart assistanse ser ut til å fortsette, og eksperter anslår at dette vil bli et stort område innen eldreomsorg og hjemmetjenesten. Takket være kunstig intelligens kan man gjøre hverdagen til eldre og funksjonshemmede enklere, og ikke minst legge bedre til rette for at disse menneskene kan forbli i eget hjem lengre.

3. Trådløs lading

Stadig smartere og raskere teknologi øker behovet for effektive måter å lade elektriske produkter på. Her er IKEA en ledende aktør, og har i stor grad begynt å implementere trådløs lading som en del av designet. Møbelgiganten selger både lamper og bord som fungerer som ladestasjoner for dine elektriske duppeditter. Også bilprodusenter har hengt seg på den trådløse trenden og inkludert dette i produksjonen av elbiler.

4. Virtuell og utvidet virkelighet

VR-briller

VR-spill har lenge vært en trend, og teknologien her er ikke forventet til å avta med det første. Med et VR-spill kan du klatre inn i en fantasiverden og bli en del av den virtuelle virkeligheten i spillet. Det nyeste tilskuddet innen VR-verden er AR (augmented reality) eller utvidet virkelighet.

Forskjellen mellom VR og AR er at du med sistnevnte kan ta enda større del i spillvirkeligheten. Her opplever du ikke bare virkeligheten i 3D, men du kan også utføre handlinger og opplevelser i 3D. Eksperter tror vi kommer til å se en sterk utvikling innen AR-spill de neste årene.

5. Virtuelle debetkort

Kryptovaluta er ikke akkurat et nytt fenomen, men virtuelle penger blir en stadig større del av hverdagen vår. Med et virtuelt debetkort kan du skjule kortinformasjonen når du handler på nett, noe som gir deg ekstra sikkerhet dersom du handler fra en nettside du er usikker på. Det kan også være en fin måte å betale på uten å måtte ha det faktiske plastkortet for hånden.

Det finnes flere steder hvor man kan kjøpe kryptovaluta. Hos NordikCoin kan du kjøpe og oppbevare din foretrukne bitcoin, trygt og enkelt.

6. Lydbøker

For ikke lenge siden trodde man at lydbøker skulle forsvinne sammen med kassettspilleren, men her har tendensen vist seg å bli motsatt med inntoget av podkasten. I dag produserer både radio, TV og en rekke profiler suksessfulle podkaster som enkelt kan lastes ned i en app. Dermed har det aldri vært enklere å lytte til favorittepisoden eller favorittboken din mens du er på farten.

Kommer du til å hive deg på en av disse trendene det kommende året, eller er du allerede blitt forelsket i en av trendene? En ting er sikkert – vi har mye spennende i vente!