Monthly Archives: juni 2008

Triks og fanteri fra Hjemmet Mortensen

Hjemmet Mortensen gir inntrykk av at Norsk Journalistlag går god for frilanskontrakten sin. Problemet er at de har endret teksten til det verre etter at forhandlingene med NJ strandet.

Frilanser og mamma [del 3]

I forrige sak fortalte jeg om å ha barn hjemme samtidig som du jobber på hjemmekontor. Klarer du å sjonglere mellom oppgavene merker du raskt at det er flere fordeler enn ulemper.

Frilanser og mamma [del 2]

I forrige sak kunne dere lese om hvordan jeg begynte som frilanser samtidig som jeg var mamma på fulltid. Jeg fortalte også litt om veien mot eget foretak, noe dere får vite mer om her.

Håndholdte lydopptakere for proffer

Den amerikanske nettbutikken B&H har satt sammen en nyttig oversikt over profesjonelle, digitale lydopptakere.

Frilanser og mamma [del 1]

Jeg var i mammapermisjon fra studiene da livet plutselig bød på en mulighet som journalist. Datteren min var 10 måneder da jeg begynte å sjonglere mellom mammarollen og et nytt yrke.

Hovefestivalen trenger illustratører

Bloggerne i Kjefta melder at Hove er på jakt etter ikke mindre enn 15 illustratører. Gratis festivalpass til de som blir plukket ut.

Tid for å søke pressestipend

Er du frilanser med et eget journalistisk prosjekt? Lyst på videreutdanning? Les mer om stipendene du kan søke.

– Gi aldri bort kildekoden!

Hvor mye ekstra bør du ta for kildekoden hvis kunden absolutt vil ha den? Dette og mer til tipser multimediedesigner Jan Thomas Pettersen deg om i dette intervjuet.

Krever innkjøpsordning for tegneserier

Staten må sikre norsk tegneserieproduksjon, mener president Morten Harper i Norsk tegneserieforum. Sammen med andre markedsaktører ber han staten opprette en innkjøpsordning.

Frilansarar denne veka: Hattestein & Bendz

Frilansjournalistane Heidi Hattestein og Marit Bendz i Førde kunne vore arge konkurrentar. I staden slo dei seg saman, noko dei absolutt ikkje angrar på.