Monthly Archives: mai 2008

NJ og Hjemmet ble ikke enige

Forhandlingene mellom Frilansjournalistene/NJ og ukebladkonsernet Hjemmet Mortensen ble avsluttet uten at journalistene fikk gjennomslag for alle kravene sine.

Til kamp for rettferdig sykepenge-ordning

Frilansjournalistene NJ går sammen med 35 andre organisasjoner til aksjon for at frilansere som har en kombinasjon av næringsinntekt og lønnsinntekt også skal få en rettferdig trygdeordning.

Vinn 150.000 for produktdesign

Designprisen er landets eneste bransjepris for produktdesign, og deles ut til designere som er nyskapende og kreative. Prisen lyses i år ut for tredje gang, og premiebeløpet har økt til 150 000 kroner.

Frilanshelse: Øvelse i kroppsbevissthet

For en frilanser er det viktig å kunne ta vare på seg selv og sin egen helse i en hektisk hverdag. Her kan Alexanderteknikken være en hjelp. Du kan bruke den når som helst og hvor som helst.

Krisehjelp: Få utsettelse på næringsoppgaven

Har du ikke sjanse til å få levert næringsoppgave og selvangivelse i tide? Slapp av. Alle som søker får utsatt fristen to uker.

Registreringsproblemer i forumet – saken løst

Den mystiske feilen som tidligere i dag gjorde det umulig for nye brukere å registrere seg på forumet er nå rettet opp. Kjør debatt!

Bokføring med regneark blir tillatt

Det er nå lovlig å føre hjemmelaget regnskap med programvare som Excel eller Open Office Calc. Endringen gjelder for alle foretak med færre enn 300 bilag i året.

Godlyd til arbeidet

Evighetsmaskinen Radio Skranglebass leverer streamet musikk 24/7. Mikser, intervjuer og dj-set av ypperste kvalitet. Perfekt å høre på mens du jobber.

Pilates-program som gir ny energi

Ta en pause i arbeidsdagen med disse Pilates-øvelsene som styrker, strekker og gir energi til nye timer på kontorstolen. En matte på gulvet er alt du trenger.

Pilates: Effektiv trening for frilanshverdagen

Pilates-trening er perfekt for designere og andre som jobber mye statisk. Metoden gir balanse, bedre holdning, effektive bevegelser, og kan lindre smerter i rygg og skjelett.

Konkurranse: Formgi norske valglokaler

Årets statlige designkonkurranse har valglokaler som tema. Premien for den utfordrende oppgaven er kr. 150.000 for profesjonelle og 15.000 for alle andre.

Unummererte fakturaer er ulovlig

Hver eneste dag får Frilansinfo.no søkemotortrafikk fra folk som leter etter fakturamaler på Word. Problemet er at hjemmelagde Word-fakturaer er forbudt.

Kjære Google. – Skjer’a?

Hvordan folk finner fram til nettstedet du sitter og leser akkurat nå er noen ganger ganske komisk.

Åtte frilanser-gull i Visuelt 08

Også i år markerte frilanserne seg bra i Visueltkonkurransen. Martin Kvamme fikk med seg ikke mindre enn to gull, ett sølv og tre nominasjoner.

Prestisjestipend til Jonas Bendiksen

Den norske frilanseren og Magnum-fotografen Jonas Bendiksen (30) er blitt tildelt den prestisjetunge National Geographic Grant på 50.000 dollar, melder Fotojournalisten.com.