Monthly Archives: mars 2008

Ukas frilanser: Bloggentreprenør Peter André Jensen

Peter André Jensen innehar en solid norgesrekord i blogging, med nesten 30.000 unike lesere på en eneste dag. Bli bedre kjent med WordPress-bajasen fra Tromsø.

Knallprogram på mediedagene i Bergen

Programmet for Nordiske Mediedager i Bergen er nå på nett. Gjestelista ser lovende ut, og det blir plenty av muligheter til mingling med oppdragsgivere fra mediebransjen.

Unngå PC-nakke med fem minutters treningsprogram

Lange dager foran datamaskinen kan gi hodepine og belastningsskader. Hold nakken fri for spenninger med dette fem-minutters-programmet.

Frilanserfiendtlig kontrakt fra Hjemmet Mortensen

NJ og Frilansjournalistene går nok en gang ut og advarer mot urimelige kontrakter for frilansere. Denne gangen er det Hjemmet Mortensen som får kjeft for rettighetsrøveri.

Leder: Oppsummering og oppfordring

Frilansinfo.no har vært på lufta i nøyaktig to måneder, og jeg benytter anledningen til å ta en liten oppsummering av situasjonen.

Startguiden [6]: 10 ting å gjøre de første ukene som selvstendig næringsdrivende

Du har fått det formelle i orden, og nå er det opp til deg hvordan du vil drive firmaet videre. Her er 10 tips til hva du bør gjøre i starten.

Ukas frilanser: Fotojournalist Knut Egil Wang

Den prisløna fotoreporteren Knut Egil Wang prøver å unngå kjendisar, dårlege betalarar og folk som trur han kan trylle.

Stories from Hell

Hva gjør man når man står i felten og oppdager at alt ikke kommer til å gå som planlagt? Dette er ett av temaene på årets nordiske frilansseminar på Hell i Trøndelag.

Utstilling i Tegnerforbundet åpen for alle

Tegnerforbundets juryerte sommerutstilling er åpen for bildekunstnere, illustratører, avistegnere og animatører. Medlemskap i forbundet er ikke nødvendig.

Fevennen kontraktfester rettighetstyveri

En kontrakt fra Fædrelandsvennen viser at avisen rutinemessig regner med at frilansere skal gi fra seg alle rettigheter til redaksjonelt stoff, uten honorar.

Slik regner du ut hva du får i sykepenger

Så sitter jeg altså her i senga med nyoperert kne og en måneds sykemelding. Tiden er inne for å sjekke hva man kan få av sykepenger.

Advarer frilansjournalister om Media Norge

Frilansjournalistenes klubbleder Jørn Wad oppfordrer medlemmene til ikke å undertegne videresalgsavtaler med Media Norge.