Monthly Archives: februar 2008

Moods of Norway til Designdagen 2008

«Fra nachspielidé til eksportvare» heter foredraget som gründerne av Moods of Norway skal holde på Designdagen i Oslo 12. mars.

Pris og nominasjoner til frilansfotografer

Frilanserne Simen Grytøyr og Anne-Stine Johnsbråten er nominert til World Press Photo Masterclass, mens Odd Mehus fikk pris i Picture of the Year-konkurransen.

Otto von Münchow svarer om Frilanssatsene

— Sammenliknet med det en håndverker tar betalt, er ikke 560 kroner i timen dyrt. Men slik ser ikke mange redaktører det, spesielt i dagspressen.

Startguiden [5]: Registrere foretaket

Trinn-for-trinn-veiviser for registrering av firmaet ditt. Vi går også gjennom hvordan du registrerer deg for moms og forskuddsskatt.

Ukas frilanser: Illustratør Gunnlaug Moen

— Jeg prøver å ikke se så mye på andre illustratører. Jeg liker ikke at vi skal gjøre det samme, sier Gunnlaug Moen, som kanskje er best kjent for sine særpregede illustrasjoner for Dagbladet.

Startguiden [4]: Velge selskapsform

Her er en grundig sammenligning av selskapsformene for frilansere. Har du firma allerede? Les videre og se om du har valgt det beste alternativet.

Vil gi mer foreldrepenger til næringsdrivende

I statsbudsjettet for 2008 foreslår Regjeringen at selvstendig næringsdrivende får like mye foreldrepenger som vanlige ansatte.

Bunnskrapt kasse i Filmfondet

Økte produksjonskostnader gjør at færre får penger fra Norsk filmfond. Årets tilskuddspott er alt så godt som tom, og det er ingen vits å søke om støtte før i 2009.