10 gratis prosjektstyrings-verktøy (og noen betalte)

Én ting er sikkert: Frilansere som jobber i team eller inviterer kunder til å diskutere utkast o.l. elektronisk trenger en bedre samarbeidsplattform enn e-post.

prosjektstyring

Selv bruker artikkelforfatteren Basecamp. Dette er ikke nødvendigvis den beste løsningen, selv om den brukes av millioner hver eneste dag. Tjenesten er bra, men prisen øker raskt hvis du har en del prosjekter gående samtidig.

Derfor kan det lønne seg å ta en kikk på Freelance Folders liste over 10 gratisprogrammer som kan hjelpe deg med å organisere prosjektene dine. Mange av alternativene er bygget på åpen kildekode, og noen er reklamefinansiert. Dessverre må de fleste installeres lokalt på din egen maskin. En av løsningene kan installeres på din egen webserver slik at du kan logge deg inn fra hvor som helst.

Når du leter etter det beste alternativet bør du huske at det å kunne invitere eksterne brukere (kunder, samarbeidende frilansere…) inn til et spesifikt prosjekt er en viktig funksjon programmet/tjenesten bør ha.

Hvis du er klar for å betale for prosjektvertøyet kan du jo teste disse løsningene:

7 kommentarer

 • mia sier:

  Har selv hatt en lang testrunde med forskjellige løsninger de siste 2 månedene fordi som du sier blir Basecamp dyrt om man ikke klarer seg med gratisversjonen. Etter å ha testet opp til flere (inkludert Goplan som etter min mening var best av de jeg testet) endte jeg likevel opp med å gå tilbake til Basecamp.

  Grunnen? Rett og slett fordi det funker og det går fort unna. Det er ingen irritasjonsmomenter ved tjenesten, noe alle de andre hadde.

  Basecamp har bare en ulempe. Den kan fort bli litt enkel i gratis versjon og prisen en betaler for muligheter til flere prosjekter og tjenester er stiv for oss frilansere!

 • Hansson sier:

  Kan du si noe om hvilke irritasjonsmomenter du møtte hos de andre, Mia?

 • Kristen B. Hus sier:

  Vil på det varmaste anbefale Action Method Online, av Behance.

  http://www.actionmethod.com

  Lekkert, brukarvenleg, oversiktleg, og svært effektivt. Gratis i starten, men ca 12$ i mnd etter kvart.

 • Hansson sier:

  Action Method virker solid, og det ser ut som de har satt ned prisen en del siden sist jeg sjekket. Nå er de plutselig bare halvparten så dyre som Basecamp. Synes gjøremålslistene deres er litt rare, forøvrig.

 • Hei

  Jeg bruker http://www.manymoon.com. Den har veldig fin integrering mot Google Apps. Anbefales.

 • Kristen B. Hus sier:

  Action Method Online faser ut løysinga si no, eg ein kan ikkje lenger registrere seg der.

  Eg har migrert til Wunderlist, som fungerer på nokonlunde same måte, og etter same metodikk. Tilrås.

  wunderlist.com

 • anette sier:

  har noen brukt projectplace? Ect har de andre programmene godt integrerte gant sjemaer?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *