Verdun Group vil deg ingenting godt

Oppslagsbilde

Her kommer en advarsel til deg som er nystartet frilanser og får en telefon fra en påståelig svenske fra Verdun Group, Panlegis Group eller Stron: De prøver å lure deg, og snakker ofte usant.

Nettet flommer over av advarsler mot de Malta-registrerte selskapene. Forretningsfilosofien deres er å selge NUF-firmaer med lovnader om å la deg som selvstendig næringsdrivende spare skatt, og prøve å trekke kredittkortet ditt selv om du ikke har akseptert kjøpet. Som bedriftseier har du ingen angrerett slik privatpersoner har. Dessuten trenger ikke selskapene følge norske lover, fordi de holder til i utlandet.

Oppdatering 6.8.2013: Ifølge en leser kan det se ut som Verdun har skiftet navn til Zenith Etablering. Ihvertfall har NUF-avdelingen som eier domenet adresse hos Verdun i Oslo.

Trekker kredittkortet

Det første de prøver å lure fra deg er kredittkortinformasjonen din. De sier gjerne at du først skal få lese avtalen og at de ikke trekker noe før den er signert. Men de trekker kortet likevel, og oppretter NUF-firmaet før du får gjort noe med det. Hvis du sperrer kortet vil de ta saken til inkasso.

NUF er et norsk utenlandskregistrert selskap, noe som er helt lovlig. Men når konsulentbyrået er så useriøst som Verdun Group og co., kan du ende opp med å brenne deg. Det er vanskelig å få kontakt med dem for å klage.

Frilansinfo.no snakket i august med en småbedrifteier som uten samtykke har fått kredittkortet sitt trukket av Verdun. Han klarte ikke å få kontakt med selskapet, ingen tok telefonen. Henvendelser på e-post ble ikke besvart. Likevel var selskapet frekt nok til å ringe ham opp for å selge flere produkter noen måneder seinere.

En leser på nettstedet Gründertanker.no skriver i kommentarfeltet:

Jeg spurte flere ganger om jeg hadde inngått en avtale, men de [Verdun Group] svarte nei. Plutselig var kontoen belastet og jeg fortvilet. Jeg trodde jeg faktisk måtte signere en avtale før den var gyldig… Jeg skrev en klage til dem da jeg ikke kom frem på telefon. Da tok det ikke så veldig lang tid før de ringte meg og sa at jeg beskyldte dem for å lyve… […] Avtale kunne ikke trekkes tilbake, firmaet i England opprettet og kontoen belastet, og fint lite å gjøre med det. Angrerett gjelder ikke ved slike inngåelser. Så jeg er 9000,- fattigere og itillegg skulle de ha 4000,- for å avslutte selskapet. Hold dere langt unna VERDUN GROUP!!!!!

Hun er ikke den eneste som advarer mot Verdun på denne siden.

Løgn 1: «Alle» har holdingsselskap

En av usannhetene Verdun Groups selgere farer med er at 90 prosent av alle norske NUF-eiere i tillegg har et holdingselskap. De prøver derfor å selge deg et holdingselskap i tillegg til ditt vanlige NUF. Prosentsummen har ikke hold i virkeligheten. Hos Firmahjelp.no, som er blant landets største registrarer av NUF, er det etter det Frilansinfo.no kjenner til bare rundt 10 prosent av kundene som har holdingselskap i tillegg til driftsselskapet.

Løgn 2: Du slipper skatt

I et ferskt opptak Frilansinfo sitter inne med (og som vi pga. lovverket ikke kan legge ut på nett) hevder en telefonselger fra Verdun Group hardnakket at du kan slippe helt unna å betale skatt hvis du bare skaffer deg et holdingsselskap. På direkte spørsmål bekrefter selgeren gjentatte ganger påstanden, og understreker at han har rett: Det er bare å flytte penger fra driftsselskapet til holdingselskapet, så unngår du skatt.

Dette er bare vas. Alle bedrifter i Norge må betale 28 prosent skatt på overskuddet. I tillegg er det 28 prosent utbytteskatt ved uttak av penger fra selskapet, uansett om det er fra et holdingsselskap eller et vanlig driftsselskap.

Oppdatering 11.12.2012: Les hele denne artikkelen om hvordan du sletter et NUF-selskap i England og i Norge. Legg merke til at det er et eget skjema som bør brukes dersom man har vært utsatt for svindel.

Foto: Faksimile fra Verduns nettsted

Del på Twitter

Det er nå 53 kommentarer. »

  1. Dette er det verste jeg har vært utsatt for når det gjelder svindel.
    Ble lurt inn i dette i des 2012.
    De holder fortsatt på og sende meg faktura selv om jeg avsluttet firmaene med eget reinskapsselskap i 2013 både i norge og Engeland.

  2. Hei,
    Nå har min sønn vært utsatt for dette. Han sier at han trodde han «måtte» svare på disse spørsmålene, etter at han hadde opprettet enkeltmansforetak. Nå er kontoen tømt, han har sperret kortet, vi skjelver alle sammen og venter at inkassoebrevene kommer. Han er ung og uerfarn, og angrer veldig. Men hvordan kan han komme seg ut av denne avtalen? Han har llerede sletter foretaket. Er ganske i tvil….hvor kan man sende et klage til?

  3. Hei. Les disse artiklene, så får du flere svar: http://www.frilansinfo.no/slik-bloffer-verdun-til-seg-kredittkortinformasjonen-din og http://www.frilansinfo.no/slik-sletter-du-ditt-nuf

Starte-AS.no

 
Forum | Om oss | Kontakt | Last ned | Bli skribent | Hjelp | Logg inn | Sidekart | Annonsere | Personvern