Monthly Archives: august 2012

Må bruke EHF-faktura til offentlige etater

Alle frilansere som skal ha oppdrag for stat eller kommune må nå sende fakturaene elektronisk i et nytt digitalt format.

– God disiplin er noe man må ha

Vi har tatt en prat med frilanseren Espen Friberg, som både står bak egne kunstprosjekter og det kritikerroste designstudioet Yokoland.

Spytt ut prisen tidlig

Spar tid, skap mindre stress for deg selv, og bli mer prisbevisst ved å gi kunden et konkret prisforslag tidlig i forhandlingene.

Reportasjestipend for miljøinteresserte

Naturvernforbundet ønsker å skape innsikt og økt kunnskap om miljøvernproblematikk, og inviterer journalister til å søke om et reportasjestipend på 40 000 kroner.

Nå kan NUF og AS fusjoneres skattefritt

Hvis du har NUF og vil gå over til AS, tillater Skatteetaten at de to selskapene fusjoneres skattefritt. Verdiene tas med inn i det nye AS-et, sammen med avtaler og kontrakter.

Start et aksjeselskap uten penger

Har lurt på om du skal starte AS, men synes det er drøyt å sette av 30 000 kroner til aksjekapital? Nå kan du bruke fysiske ting i stedet for penger.

Husk å signere og datere bilag!

Signerer du bussbilletter og andre kontantbilag som det ikke står firmanavnet ditt på? Det må du ifølge Bokføringsforskriften alltid gjøre hvis bilaget skal bli gyldig i regnskapet.

Tilbake til Norge etter oppdragstørke i Portugal

Finanskollapsen i EU har hatt konsekvenser for frilanserne. Da arbeidsmarkedet tørket opp, flyttet frilanseren Monia Nilsen hjem til Fredrikstad, etter åtte inspirerende år i Lisboa og Barcelona.